Bahri KARATAŞ/ İZMİR, () - İZMİR Konak Meydanı’nda Tarihi Saat kulesi önünde Berkin Elvan’ı anan çoğu liseli 13 öğrenci, '155 Polis İmdat' hattına yapılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla gözaltına alındı.
İzmir Konak Meydanı’nda yer alan tarihi saat kulesi önünde yere serdikleri Berkin Elvan’ın fotoğrafı ve yüzlerine taktıkları maskeyle bir grup lise öğrencisi oturma eylemi yaptı. Lise öğrencileri hep bir ağızdan 'Berkin Elvan ölümsüzdür' ve 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz' sloganları attı. Polis, önce öğrencilere herhangi bir müdahadelede bulunmazken, uzaktan seyretti. İddiaya göre daha sonra öğrenciler, Başbakan Erdoğan aleyhine sloganlar attı. Polis, bu sloganlarla ilgili '155 Polis İmdat' hattına çok sayıda şikayet geldiği gerekçesiyle gençlerin önce kimliklerini topladı, daha sonra da gözaltına aldı. Kemeraltı Polis Merkez Amirliği’ne götürülmeden önce gençlerden bazıları 'Gözaltına almayın Başbakan lehine de tezahürat yapalım', 'Az sonra annem gelecek, 10 dakika bekleyebilir miyiz?' dedi. Ancak polis öğrencileri polis merkezine götürdü. Olayı gören DİSK Ege Şube Temsilcisi Memiş Sarı, İzmir Barosu’na haber verdi. Bunun üzerine polis merkezine gözaltındaki öğrencileri savunmak üzere avukatlar gitti.
Berkin Elvan için bir diğer eylem ise Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda yapıldı. Gezi Parkı eylemleri’ndeki gibi aralarında lise öğrencileri’nin de bulunnduğu 8-10 kişilik bir grup, 'Duran Adam' eylemi yaptı.

BK (İÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)