Mustafa ÖZDABAK-Ümit TÜRK/İSTANBUL, () GEZİ Parkı olayları sırasında Okmeydanı Mithat Paşa Caddesi ile Gaziler Sokak kesiştiği noktada başına isabet eden gaz fişeğinin yol açtığı yaralanmadan sonra 269 gün komada kalan ve sonrasında hayatını kaybeden Berkin Elvan ile ilgili soruşturmada tanık olarak savcılığa ifade veren 17 yaşındaki Ö.K., olay anını kameralara da anlattı. Ö. K, şöyle konuştu.

“Sabah saat 06.30- 07.00 gibi Berkin buraya geldi. O sırada ekmek almak için sokağı dönerken biber gazı atmaya başladılar. Berkin ekmek alacağını söyledi. Buradakiler de durdu. Ama onlar, iyice gaz bombası atmaya başladı. Berkin, biber gazı silahının sesini duyduktan sonra ürktü. Geri kendini sokağa atmak isterken, kapsül kafasına çarptı. Bilinci yerindeydi. Buradan sokağın aşağısına kendisi yürüyerek gitti. Yirmi dakika- yarım saat hastaneye götürmek için araba aradık. Aslında araba bulmuştuk. Bir market sahibi arabası ile yardımcı oldu. Ancak buradan çıkamadık. Ara sokaklardan, aşağı Piyalepaşa Caddesi'nden çıkmaya çalıştık. Kafası kanıyordu. Kucağıma aldım, bayılmıştı. Kusmaya başladı. Tuvaletini yaptı. Hastaneye götürdüğümüzde artık kendinde değildi. Kalp atışları da azalmıştı. Hastaneye götürdüğümüzde direk ameliyata aldılar."


“BAKKAL KAPALI OLDUĞU İÇİN FIRINA GİTTİ"

Berkin'in aslında ekmeği bakkaldan alacağını söyleyen Ö.K., “Bakkal kapalı olduğu için, ekmek almaya fırına gitti. Fırına gitmek isterken bu olay oldu" dedi.

 “KENDİ ÇAPINDA BİR ÇOCUKTU"

 Berkin'le arkadaş olduğunu söyleyen Ö.K. “Kendi çapında bir çocuktu okuluna giden. Bilye falan lafı çıkarmaya başladılar. Ama bilye herkesin cebinde var. Benim yeğenimin cebinde de var. O zaman onları da terörist diye çıkaralım. Öyle bir şey yok. Cebinden torpil çıkmış diyorlar. Gitsinler, bakkallara satışını yasaklasınlar. O çocuğun mezuniyet töreni var. Bir eğlence yapmayacak mı?" diye konuştu.

 “SAVCILIĞA İFADE VERDİ"

Savcılığa da aynı şekilde ifade verdiğini söyleyen Ö.K. “Berkin Elvan'ın ölümünden sonra savcılığa ifade verdim. Olay sırasında çevik kuvvet, E-5 üzerinden, Topkapı yönünden sonradan geldi. Direk yaya olarak buraya baskın yaptılar. Koşarak metrobüs yolundan ateş ettiler, biber gazlarıyla." dedi

“RÜTBESİNİ GÖRMEDİM"

Ö.K. “En son buraya bir grup polis geldi. Bir tane kafasında biber gazı maskesi olan polis vardı... Silahı sıkanın da yüzü kapalıydı. Biber gazı at emrini veren kafasında sarı bir şey, kalıplı, çevik kuvvet polisiydi" diye anlattı, "Polisleri görsen tanır mısın" sorusuna ise “Hemen hemen, tarif ettiğim gibi. Sarı tipli, kalıplı, orta boylu biriydi. Rütbesini görmedim" diye yanıt verdi. 

Öte yandan baba Sami Elvan yaptırdığı ve üzerinde "Berkin Elvan Okul Harçlığı" yazılı kutu Elvan ailesinin yaşadığı apartmanın girişinde asılı duruyor. .

MÖ - ÜT (MK) (FOTOĞRAF)