Deniz BAŞLI-Dinçer AKTEMUR/ ARDAHAN, () - GEZİ Parkı olayları sırasında polisin attığı gaz bombası fişeği ile başından yaralanarak hayatını kaybeden Berkin Elvan için Ardahan'da Halkların Dayanışma Platformuna mensup bir grup vatandaş yürüyüş yaptı. Yürüyüş sırasında göstericiler ellerinde taşıdıkları ekmekleri yediler.
Halkların Dayanışma Platformu üye yaklaşık 200 kişilik grup Gezi olayları sırasında başından yaralanan ve 269 gün sonra yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan için yürüyüş yaptılar. Ellerinde 'Artık yeter AKP’ye son uyarı, Berkin Elvan ölümsüzdür, Berkin’in yiyemediği ekmeği Bilal’e yedirtmeyiz' yazılı pankartlar taşıyan grup Kongre Caddesi’nde yürüdükten sonra PTT Kavşağı’nda basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Levent Şit, "Genç yaşta kaybettiğimiz, devletin terörüne kurban verdiğimiz genç kardeşlerimizin faillerinin peşini bırakırsak belki ateş düştüğü yeri yakar, ama unutmayalım ki bu ateşin dumanı tüm insanlığın soluğunu keser" dedi.
Berkin Elvan için ellerinde ekmeklerlerle yürüyen grup, yürüyüş esnasında ellerinde taşıdıkları ekmekleri paylaşarak yediler. Kongre Caddesi boyunca Kürtçe ve Türkçe slogan atarak yürüyen grup, Ak Parti İl Başkanlığı binası önüne geldiğinde durarak, ıslıklar eşliğinde 'yuh' çektiler.

DB,DA (KS/RT) (FOTOĞRAFLI)