Enver ALAS - Bulut MÜLHİM / İSTANBUL, () Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, "Bugün biz Berkin'imizi sonsuzluğa uğurladık ancak benim çok geniş ve büyük bir ailem var. Ülkenin her bir yerinde milyonlarca Berkin var. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Gezi eylemleri sırasında başından gaz fişeği ile vurulan ve 269 gün süren yaşam mücadelesini bu sabah kaybeden Berkin Elvan'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinin ardından ailesi ve yakınları tarafından alındı. Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu önünde açıklama yapan Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, "Bugün biz Berkin'imizi sonsuzluğa uğurladık ancak benim çok geniş ve büyük bir ailem var. Ülkenin her bir yerinde milyonlarca Berkin var. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Berkin Elvan'ın cenazesi otopsi için sabah saatlerinde Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Hüseyin Aygün, Aykut Erdoğdu, Müslim Sarı, Süleyman Çelebi, Mahmut Tanal, Melda Onur ile çok sayıda vatandaş Adli Tıp Kurumu'na geldi. Berkin Elvan'ın otopsi işlemi sırasında dışarıda toplanan kalabalık bir grup, 'Umudun çocuğu Berkin Elvan', 'Berkin Elvan onurumuzudur', 'Katil devlet hesap verecek' yazılı sloganlar attı. Otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından Berkin Elvan'ın cenazesi ailesine teslim edildi. Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen vatandaşlar, ellerindeki karanfilleri cenaze aracına attılar.
Cenaze aracı içinde bulunan baba Sami Elvan, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün ve avukat Evrim Deniz Karatana, burada basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Avukat Evrim Karatana, otopsi işlemlerinin tamamlandığını belirterek, "Berkin 9 aydır direndi. Biz umutla, Berkin'in yaşama yeniden tutunmasını bekledik. Berkin'i elimizde polisler aldı. Katillerin açığa çıkarılması için meşru ve hukuki mücadelemiz devam edecek" diye konuştu. Berkin Elvan'ın bababı Sami Elvan da "Bugün biz Berkin'imizi sonsuzluğa uğurladık ancak benim çok geniş ve büyük bir ailem var. Ülkenin her bir yerinde milyonlarca Berkin var. Herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Açıklamaların ardından Sami Elvan, Hüseyin Aygün tekrar cenaze aracına bindiler. Cenaze aracı kalabalığın arasında zorlukla ilerledi. Berkin Elvan'ın cenazesi Okmeydanı Cemevi'ne götürülmek üzere Adli Tıp Kurumu'ndan hareket etti.
(BB) (FOTOĞRAFLI)