GRUBU GÖRÜNTÜLEYEN SİVİL POLİSLER YUHALANDI
İstanbul’daki Gezi Parkı eylemlerinde başına gaz kapsülü isabet eden ve 269 gün sonra hastanede yaşamını yitiren Berkin Elvan (15) için Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde, 'Berkin Elvan Yaşıyor' sloganıyla eylem düzenlendi. Eyleme katılanları görüntüleyen sivil polisler, kalabalık tarafından yuhalandı.
Berkin Elvan için Bodrum Belediye Meydanı’nda düzenlene eyleme yaklaşık bin kişi katıldı. 'Tayyibin polisi teslim ol', 'Sizin çocuklarınız çaldı, bizim çocuklarımız öldürüldü', 'Katil polis hesap verecek', 'Neresinden vurulmuş diye sorarlarca çocukluğundan', 'En ağır cenaze 16 kilogram' yazan dövizler taşıyan grup, sık sık 'Katil polis hesap verecek', 'Mustafa Kemal’in Askerleriyiz', 'Hepimiz Berkin’iz öldürmekle bitmeyiz' sloganları attı. Kalabalık Andımızı ve Onuncu Yıl Marşı’nı da okudu. Mustafa Kızılağaç İlkokulu 2'nci Sınıf öğrencisi 8 yaşındaki D.C. eyleme üzerinde, 'Ben Berkin Ölmedim' yazılı ayakkabı kutusuna koyduğu ekmek ile katıldı.
Grup adına açıklama yapan Bodrum Gezi Dayanışması Sözcüsü Egemen Türegen, "Berkin’i yazmaktan, hatırlatmaktan, hesabı sorulana kadar mücadele etmekten asla yorulmayacağız. Lafa değil icraata bakan AKP hükümetinin son icraatı olan bu çocuğun ölümü için bugün yasımızı tutarız. Ancak bilsinler ki bu büyük yastan büyük bir direniş doğar ve bu halk bu direnişi büyüterek katillerini pislikleriyle tarihin çöplüğüne gönderir” dedi. Eylem sırasında polislerin 500 metre uzaklıktaki AKP ilçe binası önünde geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.
KATİL POLİS ALANI TERK ET
Eylem sırasında konuşmacıların ve slogan atanların video görüntülerini çeken sivil polislerin olduğu farkedilmesi üzerine Avukat Emre Atmaca, "Haber amaçlı çekim yapan basın emekçilerinin arasında sivil polislerde bizi çekiyor. Polisleri burada istemiyoruz, katil polis burayı terk et" diye bağırdı. Bunun üzerine gruptan, "Berkin’in katili polis alanı terk et" sesleri yükseldi. Yuhananan sivil polisler meydandan çıkmak zorunda aldı. Yaklaşık bir saat süren eylem sessizce sona erdi.

Yaşar ANTER/ BODRUM,(Muğla),(

YA (İÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)