Mehmet ÇINAR/ ANTALYA, () - ANTALYA'da 6 kişilik bir grup, Gezi eylemleri sırasında evinden ekmek almaya giderken başına isabet eden biber gazı kapsülü nedeniyle 9 aydır komada olan Berkin Elvan’ı vuran polisin bulunması ve yargılanması için İstanbul'a 'Adalet Yürüyüşü’ başlattı.
İstanbul’daki Gezi Parkı eylemleri sırasında evinden ekmek almaya giderken kafasına isabet biber gazı kapsülü nedeniyle 16 Haziran 2013 tarihinde yaralanan ve o tarihten itibaren yoğun bakımda tutulan Berkin Elvan için, Antalya Halk Cephesi’nden 6 kişilik bir grup İstanbul’a kadar Adalet Yürüyüşü yapacak. Mehmet Ali Uğurlu, Ahmet Gündüz, Yoldaş Güneş, Bülent Karadaş, Keçel Türkkan ve Devrim Zongur isimli 6 kişilik grup 740 kilometrelik yürüyüşü Attalos Heykeli önünden başlattı. Güzergah olarak Burdur, Isparta, Afyonkarahisar, Kütahya, Bilecik, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul olarak belirlendi. Adalet Yürüyüşü'nün yaklaşık 1 ay süreceği tahmin ediliyor.
'Uyan Berkin Ekmeği Biz Alacağız' sloganıyla Berkin Elvan’ı vuran polisin ortaya çıkarılması ve yargılanması için başlatılan yürüyüşte grup üyeleri, akşam saatlerinde Döşemealtı İlçesi’ne ulaştı. Grup adına açıklamada bulunan Mehmet Ali Uğurlu, Berkin Elvan’ı vuran polisin ortaya çıkarılması ve yargılanmasını istediklerini söyledi. Berkin’in yoğun bakımda 12 kilograma kadar düştüğünü ve günlerdir komada olduğunu belirten Uğurlu, "Hiçbir kurum ve kuruluş bir şey yapmıyor. Bizler bu adaletsizliğe dikkat çekmek için Antalya’dan İstanbul’a adalet yürüyüşü başlattık. Sırf Berkin’i vuranlar yakalansın, yargılansın diye bu yürüyüşe başladık" dedi.
Öte yandan yürüyüş grubunu çıkış noktalarından itibaren daha önce Gezi parkı eylemlerinde hayatını kaybedenleri vuran polislerin yargılanması için yine Antalya’dan İstanbul’a gerçekleştirilen ‘Adalet Yürüyüşü’nde olduğu gibi emniyet güçleri yakından takip ediyor.

MÇ (SU/RT) (FOTOĞRAFLI)