KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde sınıf öğretmeni 34 yaşındaki Seçil Müge Doğanay'ın, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde evde aç ve susuz bırakarak ölüme neden olduğu 2 aylık oğlu 'Berk' yakınlarının sahip çıkmaması üzerine bugün toprağa verildi.
Kimsenin sahip çıkmadığı Berk bebeğin cenazesi, yasal sürenin dolması üzerine bugün saat 11.30'da belediye görevlileri tarafından Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nden alındı. Üzerinde 'Bebek Doğanay' yazılı tabut içerisinde cenaze aracına alınıp Tevfik Bıyık Camii’ne getirildi.
CENAZE KALABALIKTI
Berk bebeğin cenaze törenine Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Kocaeli İl Müdürü Bekir Yumlu, İl Müdür Yardımcısı Serafettin Öztürk, İlçe Müdürü Selim Gençer, Gölcük Muhtarlar Derneği ve çok sayıda kişi katıldı.
Bebeğini aç ve susuz bırakarak ölümüne neden olmak suçundan Gebze Cezaevi'nde tutuklu bulunan anne Seçil Müge Doğanay'ın da cenaze törenine katılmak istediği, can güvenliğinin tehlikeye girebileceği değerlendirilerek katılmasına izin verilmediği belirtildi.
YAZICI: DEVLET SAHİPSİZLERİN SAHİBİDİR
Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, yasal sürecin dolmasının ardından gerekli prosedürleri yerine getirip bebeği defnedeceklerini söyledi. 15 gün içerisinde aileden biri bebeğe sahip çıkmadığı için devlet olarak sahiplendiklerini belirten Yazıcı, "Devlet sahipsizlerin sahibidir. Cenazeye katılmak için annesi de başvuruda bulundu. Güvenlik gerekçesiyle uygun görülmediği için izin verilmedi. Bebeğin kimliği de önümüzdeki günlerde çıkacak. İslami kurallara uygun bir biçimde bebeği defnedeceğiz" dedi.
Cenaze namazı kılınması ardından, bebeğin cenazesi, Marmara Depremi'nde ölenlerin defnedildiği Gölcük 17 Ağustos Mezarlığı'na götürülerek toprağa verildi.
BAYRAM TATİLİNDE ÖLDÜ
Gölcük'teki Rheinland Pfalz İlkokulu'nda sınıf öğretmeni Seçil Müge Doğanay'ın iddiaya göre Adana Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi'nde görevli bir polis memuru ile ilişkisinden ağustos ayında Berk adını verdiği bir bebek dünyaya getirmişti.
Uzun tatil öncesi Seçil Müğe Doğanay, bebeği evde yalnız bırakarak 9 günlüğüne Adana'ya oradan yakınlarının bulunduğu Hatay'a gitmişti. Bebeği ise ön otopsi sonuçlarına göre açlık ve susuzluktan öldü. Tatilin bitimiyle Adana'dan Gölcük'e gelen Seçil Müge Doğanay, mama yaparak karnını doyurmak istediği bebeğinin hareket etmediğini görünce onu Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi'ne götürmüştü. Bebeğin birkaç gün önce ölmüş olduğunu gören doktorlar hemen duruma el koydu. Bebeğin annesi gözaltına alındı.