Cevdet ŞEN/BERGAMA (İzmir), () - İZMİR'in Bergama İlçesi, Kardeş Şehir Olimpiyatları'na ikinci kez ev sahipliği yaptı. 14'üncü Kardeş Şehir Olimpiyatları'nın açılış töreninde şölen coşkusu yaşandı.
Kardeş Şehir Olimpiyatları'na 6 ülkeden katılan 850 sporcu ve delegasyon, Cumhuriyet Meydanı'ndan, 14 Eylül Stadyumu'na kadar kortej yürüyüşü yaptı. Açılış törenine Bergama Kaymakamı Uğur Kolsuz, Bergama Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Gönenç, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyaset, iş dünyası ve spor camiası temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda Bergamalı katıldı. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, ikinci kez olimpiyatlara ev sahipliği yapmaktan büyük gurur duyduklarını söyleyerek bayrağı Alba'dan devraldıklarını, 3 yıl sonra Almanya'da Böblingen'e vereceklerini ifade etti. Farklı ülkeler ve kültürlerden Bergama'ya gelen gençlerin olimpizm felsefesi ile yeniden yarışacaklarlarını vurgulayan Başkan Gönenç, şöyle dedi:
"En önemlisi de olimpizm ruhu, kardeşlik ve fair-play içinde yarışacaklar. Bu olimpiyatlarda yıllarca birbirlerinden kopmayacak bağlar kuracaklar. Bergamalı gençler, farklı spor alanlarında daha çok spor yapabilecekler. Yerel yönetimler olarak günümüzde gençleri spora ve sanata yönlendirebilirsek geleceğimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bize gösterdiği gibi aydınlık olacak."
14 Eylül Stadı karşısında bulunan Kültür Merkezi inşaatı üzerine kurulu olimpiyat meşelesi özel bir seremoni ile yakıldı. 3 Etek Dans Grubu izleyenlere Anadolu'dan Renkler isimli gösteriyi sunarken ünlü keman virtüözü Canan Anderson eşsiz bir müzik dinletisi yaşattı. Törende sporun dostluk ve kardeşliğin en güzel simgelerinden biri olduğu mesajı verildi.

FOTOĞRAFLI