İZMİR'in Bergama İlçesi'nde İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarma timi ve Ali Rıza İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni Gül Nihal Yüce'nin koordinatörlüğünü üstlendiği 'İlkler Şehri Bergama'nın Jandarmasıyız' projesiyle minik öğrenciler, Bergama Kınık Karayolu'ndaki Koyundere Köprüsü üzerinde trafik uygulaması yaptı.
Engelliler Haftası ile Jandarmanın kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikte jandarma elbisesi giyen engelli öğrenciler, otomobilleri durdurup sürücülerini trafik kurallarına uymaya davet ederek, herkesin engelli olabileceğini ifade etti. Bergama İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Dinçer de yaptığı açıklamada "Bu projeyle öğrencilerimizin, yol uygulamaları esnasında sosyal iletişim içerisinde olmasını sağlayarak, toplumsal içerikli mesajlar veriyoruz. Sürücülere ve öğrencilere trafik kuralları konusunda farkındalık oluşturarak kaliteli bir zaman geçirme imkanı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi. Yol uygulaması yapan özel eğitim sınıfı öğrencilerinden Müzeyyen Güven, araçları durdurarak kolonya ve çikolata ikram etti, ardından da uyarılarda bulundu. Müzeyyen Güven sürücülere "Engelli olmak istemiyorsanız trafik kurallarına uyun ve emniyet kemerlerinizi mutlaka takın" dedi.
Özel Eğitim Sınıfı öğretmeni Gül Nihal Yüce, öğrencilerine ilişkin bazı gerçek dışı ön yargı ve inançları çürütmeye çalıştıklarını söyleyerek, "Başarısızlık ve yetersizlik duygusuna sahip çocuklarımıza özgüven kazandırma, sentez yapma ve sosyal iletişim becerilerini geliştirmeyi amaçlıyoruz" dedi. Uygulamayla seyir halindeyken durdurulan otomobil sürücüsü Nasuh Acar ise, Denizli'de beden eğitimi öğretmenliği yaptığını belirterek "Projeyi alkışlıyorum, bu çocukları dışlanmaktan kurtarıp toplumun bir bireyi olduklarını hatırlattıkları için Jandarma ve Okul Müdürü ile öğretmenlerini yürekten kutluyorum" diye konuştu.

CŞ(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)