Hasan KIRMIZITAŞ- Eyyüp BURUN/ GAZİANTEP, () - KURUMSAL İletişimciler Derneği Başkanı ve TAV Kurumsal İletişim Direktörü Bengi Vargül, yeni nesil iletişimin çok hızlı geliştiğini ve hem iletişimcilerin hem de iş dünyasının bu sürece adapte olması gerektiğini ifade etti. Vargül, dijitalleşme ve sosyal medyanın etkinliği ile birlikte hızlı iletişimi kullanan şirketlerin yeni süreçte bir adım önde olacağını kaydetti.
Türkiye Halkla İlişkiler Derneği tarafından 3'üncüsü Gaziantep'te gerçekleştirilen 'TÜHİD Anadolu Buluşmaları' kapsamında 'Yeni Nesil İletişim' oturumu düzenlendi. Moderatörlüğünü Sanko Holding Basın Müşaviri Cengiz Halil Çiçek'in yaptığı oturuma; Kurumsal İletişimciler Derneği Başkanı ve TAV Kurumsal İletişim Direktörü Bengi Vargül, TÜHİD Yönetim Kurulu Genel Sekreteri ve Effect Halkla İlişkiler Ajans Başkanı Gonca Karakaş, Project House Kurucu Ortağı Serhat Akkılıç ile Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Talip Aktaş katıldı.
Yeni nesil iletişim, sosyal medya kullanımı, şirketler ile iletişim kanallarının ilişkileri ve öneminin anlatıldığı oturumda konuşan Kurumsal İletişimciler Derneği Başkanı Bengi Vargül, dijital çağ ile birlikte yeni nesil iletişimin son derece hızlı geliştiğini ifade etti. "Dün öğrendiğimiz bugün eskiyor" diyen Vargül, iletişimcileri ve iş dünyasını bu iletişim sürecine adapte olması gerektiğini dile getirerek şunları söyledi: "Küreselleşme ile birlikte şirketler artık global bir köy içerisinde yer alıyorlar. Sermaye çok hızlı bir şekilde yoğunlaşıyor, emek çok çabuk dağılıyor. İletişimciler ve şirketlerin kendisini buna hızlı şekilde konumlandırması gerekiyor. Kurumsal iletişim bu anlamda bir yönetim fonksiyonu haline geldi. Şirketler dışarının bütün sesi kulağı gibi neler olup bittiğini kurumsal iletişimciler vasıtasıyla içeriye adapte edebiliyorlar. İçinde bulunduğumuz yeni süreç güzel bir yere doğru gidiyor. Bunu iyi kullanan şirketler yeni süreçte bir adım önde olacaklar."
'SEKTÖREL BİLGİSİ OLANLARLA İLERLİYORUZ'
Vargül, yeni nesil iletişim ile birlikte kurumsal iletişimcilerin kendilerini doğru konumlandırmasının önemli olduğunu da ifade etti. Başarı ve tekrardan kaçınmak için şirketlerin birlikte çalıştıkları medya mensuplarını sektörel bilgisi veya ilgisi olanlardan tercih ettiklerini anlatan Vargül, "Mesela iletişim direktörlüğünü yaptığımız TAV olarak bizler aynı gazetecilerle ilerliyoruz. Bazı gazetelerde sektörel alanlara ilgisi olan, mesela bazı arkadaşların uzmanlıkları havacılık oluyor. Biz mümkün olduğu kadar işi bilen, havacılığa ilgisi olanlarla ilerlemeye çalışıyoruz. Bunda amacımız iletişim sırasında TAV hafızası olsun ve geçmiş süreçleri bilsin. Böylece mesela 2 ayda bir farklı kişilere aynı bilgileri tekrar vermek zorunda kalmıyoruz,. O anlamda kendimizi doğru konumlandırmak adına titiz çalışıyoruz" dedi.
'ÖĞRENCİLER KENDİ ŞANSLARINI YARATMALI'
Bengi Vargül öte yandan Kurumsal İletişimciler Derneği olarak iletişim fakültelerinde eğitim gören öğrencilerin yaşadığı staj problemini gidermek adına çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Dernek olarak açtıkları sertifika programına üniversitelerden devamlılık içerisinde ve başarılı öğrencileri ücretsiz olarak dahil ettiklerini anlatan Vargül, "Programa aldığımız bu öğrencileri bizler daha sonra staja yerleştiriyoruz. Üniversitelerde genellikle gördüğümüz problem öğrencilerin kendilerine staj imkanı bulamadığı yönünde. Fakat bu toplantıda birkaç öğrenci staj taleplerini bizzat bize iletti. Bizlere Ağrı'dan da, Trabzon'dan da, Muğla'dan da staj talebi geliyor. Ama iletişimci arkadaşlar kendi şanslarını kendileri yaratacaklar. Bu sorunun farkındayız ve elimizden geldiğince gelen talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Staj yapmayı isteyen arkadaşlar kalacak yerlerini organize ederlerse, Kurumsal İletişimciler Derneği olarak 56 kurumun kurumsal iletişim direktörü görev yapıyor burada ve bu kişilere staj imkanı sağlamayı çok isteriz" diye konuştu.
Yaklaşık 1 saat süren oturumun ardından Türkiye Halkla İlişkiler Derneği Başkanı Fügen Toksi, toplantının verimli geçtiğini ifade ederek, katılımcılara ve konuşmacılara teşekkür etti. 

HK,EB (HK/RT) (FOTOĞRAFLI)