DENİZLİ Lisesi’nin tarihi binasının, büyükşehir belediye başkanlık binasına dönüştürülmesi için Belediye Başkanı Osman Zolan’a meclisin yetki vermesi üzerine, okulun eski mezunlarının ve bazı sivil toplum kuruluşlarının tepkilerine belediyeden yanıt geldi. Belediye, tarihi binanın restore edileceğini ve kullanırken korunacağını açıkladı.
Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, tarihi ve kültürel varlıkları koruyup gelecek nesillerle buluşturmak amacı ile Külahçıoğlu Un Fabrikası, Konyalıoğlu Evi ve Osmanbey Konağı, Tarihi Mercezi Değirmeni, Balcı Evi, Sürücü Evi’nin restore edilerek konservatuar, kültür merkezi, sosyal tesis gençlik merkezini dönüştürüldüğü, tarihi mekanların kullanıma açılarak halkın tarihle içiçe olmalarının sağlandığı belirtildi.
Denizli için önemli bir yere sahip olan ve zamanın yıpratıcı etkisine yenik düşen Denizli Lisesi’nin tarihi binasının da sahip çıkılması gereken tarihi değerlerinden biri olduğu vurgulanan açıklamada, şu görüşler savunuldu:
"Belediye olarak şehrimizin eğitim tarihine ışık tutan güzide lisemizi, Denizli’nin önemli simgelerinden biri haline getirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığımız ile örnek bir projeye imza atıyoruz. Bu proje kapsamında tarihi binamızı orjinal haline uygun olarak restore edecek, bahçe ve dış mekanlarını baştan aşağıya yenileyecek, akşam saatlerinde ışıl ışıl olmasını sağlayacak, Denizlimiz'e yakışan bir bina haline getireceğiz. Ayrıca Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından ziyaret edilen sınıfı da orjinal hali ile vatandaşlarımızın ziyaretine açık tutacağız."

ONB(İÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)