KAHRAMANMARAŞ’ın merkez Onikişubat İlçesi Belediyesi, vatandaşların sorunlarının çözümü için harcanan zaman ve yaşanan bürokratik sıkıntılara 'Süper Hizmet Masası' ile çözüm getirdi. Yeni birimle, vatandaşların belediyeyle ilgili her türlü problemleri çözüme kavuşturulmaya çalışılırken, sonuçlar da başvuru sahibinin cep telefonuna da bilgi mesajıyla gönderiliyor.
Merkez Onikişubat Belediyesi, vatandaşların yaşadığı problemlerle ilgili belediyede kaybettiği zamanı önlemek ve müdürlükler arasındaki bürokrasi sorunu çözmek için 'Süper Hizmet Masası' oluşturdu. Belediye girişine oluşturulan masalardaki çalışanlar, vatandaşların yaşadığı sorunla ilgili başvurusunu alarak, ilgili müdürlüğe yönlendirmesini sağlıyor. Oluşturulan birime yapılan müracaatların aşama ve sonuçları da başvuru sahibinin cep telefonuna da bilgi mesajı gönderiyor.
3 personelin çalıştığı 3 masaya Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, vatandaşların belediyede masa masa gezerek evrak arama devrinin sona erdiğini söyledi. Mahçiçek, masalara yapılan 2 bin 963 müracaattan bin 955’inin sonuçlandırıldığını belirterek, "Gelir gelmez teknik altyapıyla ilgili hazırlıklarımıza başladık. Vatandaşı bürokrasi ve evrak derdinden kurtarmak için 'Süper Hizmet Masası' oluşturduk. Bugün itibariyle bu masalara 2 bin 963 müracaat yapıldı ve bin 955’i neticelendirildi."
Sistemden yararlanan vatandaşlar ise işlemlerini kısa sürede yaptırmanın kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

FOTOĞRAFLI