DÜZCE'nin Beyköy Beldesi'nde Gülen cemaatine yakınlığıyla tanınan 4 okulun tek çatı altında olduğu Fatih Koleji belediye ekiplerince çatı katındaki projeye aykırı yapılaşma gerekçesiyle mühürlendi.
Beyköy Beldesi'nde 2002 yılından bu yana faaliyet gösteren Fatih Koleji'ne ait binalar belediye ekiplerince incelendi. Öğle saatlerinde 4 okulun bulunduğu kampuse gelen zabıta ekipleri çatı katında projeye aykırı yapılaşma olduğunu gerekçesiyle binanın mühürlenmesine karar verdi. Okul yetkilileri ile Beyköy Belde Belediyesi zabıta ekipleri arasında kısa süreli tartışma oldu. 
Belediye ekipleri Özel Fatih Fen Lisesi, Özel Fatih Anadolu Lisesi, Özel Fatih İlkokulu ve Ortaokulu'nun bulunduğu binaların çatı katında projeye aykırı yapılaşma olduğunu gerekçe göstererek, kapısına mühür vurdu. Okul yöneticileri 31 dersliğin bulunduğu binaların mühürlenmesine şaşırdıklarını belirtirken eksikliklerin düzeltilmesi için 1 ay süre verildi. Okulun çatı katı kısmında eksiklikler tespit edildiğini belirten Beyköy Belde Belediye Başkanı AK Partili Osman Kılıç, şöyle dedi:
"Okulda yaptığımız denetimde eksiklikler tespit edildi. Kendilerine bu eksikliklerini gidermeleri için bir aylık süre verdik. Bu süre içerisinde bu eksikliklerini giderdikleri takdirde bir sorun kalmayacak."
Kılıç, gazetecilerin 12 yıldır faaliyet gösteren okulun eksikliklerinin yeni tespit edilmesinin tezat olup olmadığına ilişkin soruyu, "Bugün de tespit edildi, yarın da tespit edilebilirdi. Hiç tezat değil" karşılığını verdi.

FOTOĞRAFLI