ZONGULDAK'ın Kilimli İlçesi'ne bağlı Gelik Beldesi'nde belediye, borçları nedeniyle yaptıramadığı 6 kilometrelik yol için yardım kampanyası başlattı.
Maden ocaklarının yoğun olduğu 4 bin nüfusa sahip beldede belediye, belediye sınırları içindeki bozuk yolların yapılması için farklı yollara başvurdu. Esen Mahallesi'nde 700 metrelik yolu burada faaliyet gösteren özel maden ocağı sahiplerinin desteğiyle yaptıran belediye, Ayiçi Mahallesi'ndeki 6 kilometrelik yol için ise yardım kampanyası başlattı. Belediye meclisinin aldığı karar bugün başlatılan kampanya kapsamında 1.5 milyon liraya mal olacak olan yol için gerekli olan miktarın toplanması hedefleniyor.
Belediye Başkanı AK Partili Burhan Sezgin, 17 Mayıs 2010'da 30 maden işçisinin yaşamını yitirdiği grizu faciasında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti nedeniyle yaptırılan 13 kilometrelik yolun devamı olan 6 kilometrelik bozuk yol nedeniyle belde halkının kendilerine tepki gösterdiğini söyledi. Önceki dönem belediye başkanı Hasan Fahri Yıldırım'ın, yolların yapılmasıyla ilgili sözlerin tutulmadığı gerekçesiyle önce AK Parti'den, sonra da belediyedeki görevinden istifa ettiğini hatırlatan Başkan Sezgin, şöyle konuştu:
"Kolay kolay bir belediye başkanı görevinden istifa etmez. Bunu hep beraber yaşadık, gördük. Biz bu yolu kendi imkanlarımızla yapamıyoruz. Vatandaşlarımızla el ele vererek ve siyasilerden, iş adamlarımızdan destek alarak bu yolu tamamlamayı düşünüyoruz.
Çünkü belediyenin bu yolu yaptıracak gücü yok. Geçmişten gelen borçlarımız var. İller Bankası'ndan gelen paranın yüzde 40'ı kesiliyor. Kesildikten sonra elimize 50-60 bin lira geçiyor. Bu rakam personel giderimize yetmiyor. Kendi işçilerimize yaklaşık 1 milyon lira borcumuz var. Ödeyemediğimiz için de böyle yollara başvuruyoruz."

FOTOĞRAFLI