Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT, () - TOKAT'ta, 'Bitmeyen dersimiz temizlik' projesi kapsamında belediyede görevli temizlik işçisi Yakup Çörekçi, Cumhuriyet İlkokulu'nda derse girip öğrencilere temizlik konusunda bilgi vererek sınav yaptı.
Tokat'ta 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla kentte valilik tarafından başlatılan 'Bitmeyen dersimiz temizlik' projesi kapsamında bu kez farklı bir etkinlik düzenlendi. Proje kapsamında öğrencilerde çevre bilinci oluşturmak hedeflenirken bu kapsamda öğrenciler belediyede görevli temizlik işçileri ile bir araya getirildi. Tokat Belediyesi'nde temizlik görevlisi olan Yakup Çörekçi, iş kıyafetleriyle okula geldi. 3-D sınıfına giren Çörekçi, öğrenciler tarafından ayaktan karşılandı. Ardından öğrencilerin yerine oturmasını isteyen Çörekçi, daha sonra kendisini tanıtarak 'temizlik' konusunda kısa süreli bilgi verdi. Çörekçi, "Yaşadığımız şehrin temizliği Tokat Belediyesi tarafından yani bizler tarafından 24 saat olmak şartıyla yapılıyor. Bu temizlik süresi içerisinde bizler sizlere elimizden geldiği kadar en güzel imkanları sunmaya çalışıyoruz. Her gün sabah erken saatlerde kalkarak Tokat'ımızı temizliyoruz" dedi.
SINAV YAPTI
Çörekçi daha sonra öğrencileri yazılı sınav yaptı. Öğrencilere, 'Yediğimiz ve içtiğimiz yiyeceklerin ambalajlarını nereye atarsınız?', 'Ailenizden birisinin veya başka birisinin yere çöp attığını gördüğünüzde ne yaparsınız' sorularını yönelten Çörekçi, cevap kağıtlarını toplayarak öğrencilere teşekkür etti.
Program sonunda gazetecilere konuşan temizlik görevlisi Çörekçi, öğretmen olmanın çok güzel bir duygu olduğunu söyledi. Öğrenciler de uygulamadan memnun kaldıklarını kaydetti.

MT(EA/BT) (FOTOĞRAFLI)