MARDİN'in Derik İlçesi Belediyesi ile Tüm Bel- Sen arasında imzalayan toplu sözleşmeye göre, kızını 'berdel' veren ve küçük yaşta evlendiren memurlar, tüm kazanımlarından men edilecek.
Derik Belediye Başkanı DBP'li Sabahat Çetinkaya ile Tüm Bel-Sen Mardin Şube Başkanı İzzettin Karaboğa arasında 32 memuru içeren toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeye göre, belediye çalışanları kızlarını 'berdel' olarak veremeyecek ve küçük yaşta evlendiremeyecek. Kızlarını bu şekilde evlendirdiği tespit edilen belediye çalışanı, sözleşmeden doğan kazanımlardan yararlanamayacak.
Belediye Başkanı Sabahat Çetinkaya, sözleşmede kadına pozitif ayırımcılık yaptıklarını belirterek, "Belediyemizde çalışan memurlarımızın sendikalarıyla imzaladığımız sözleşmede, berdel, başlık ve küçük yaşta çocuğunu evlendiren çalışanlar, toplu sözleşme haklarından menedilecektir. Kadına yönelik fiziki, ekonomik ve sözlü şiddet uygulayanlar, kız çocuklarını sırf kız olduğu için okula göndermeyenler de hakları men edilecektir" dedi.
Sözleşmede, çalışan memurların yaşam standartlarını yükseltmeyi hedeflediklerini anlatan etinkaya, "Arkadaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek ve emeklerinin karşılığını vermek DBP'li belediyeler olarak yönetim anlayışımız gereği olarak maaşlarına 190 lira zam ve bayramlarda 200 lira ikramiye verilecek şekilde bir takım düzenleme yaparak sözleşmeyi imzaladık" diye konuştu.
Tüm Bel-Sen Mardin Şube Başkanı İzzettin Başboğa da çalışanlara göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı Belediye Başkanı Sabahat Çetinkaya ve belediye yetkililerine teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI