Cavit AKGÜN/MUĞLA, () - MUĞLA Büyükşehir Belediyesi Bandosu'nda görev yapan 22 müzisyenden Roman olan 14'ü, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Recep Altınok'un kendilerine 'ırk ayrımı yaptığı'nı iddia ederek, Valilik bünyesindeki İl İnsan Hakları Kurulu'na şikayet dilekçesi verdi.
Muğla Müzisyenler Derneği Başkanı Hakan Çelebi, 14 müzisyenin, belediyenin temizlik kadrosunda gösterildiği ve asgari ücretle çalıştırıldığını iddia etti. Çelebi, "Bandoda görev yapan müzisyenler, Altınok tarafından 'eğitimli- eğitimsiz' diye ayrılıyor. Onları hor gören davranışlar sergiliyor. 'Bıktım bu Çingenelerden' diyerek ırkçı söylemlerde bulunuyor. Belediye tarafından bu kişinin hakkında bir işlem yapılmazsa, savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" dedi.
Derneklerinin, belediye bandosunun kurulmasında büyük emek sahibi olduğunu söyleyen Başkan Çelebi, "Recep Altınok, mesai saatleri dışında da çalışanların özel hayatına müdahale ediyor. Belediye zabıtasını kullanarak, müzisyen arkadaşlarımızı tehdit ediyor. Muğla Bandosu'nda çalışan müzisyenler, temizlik işçisi kadrosunda gösterilmektedir. Onların müzisyen kadrosunda görünmelerini istiyoruz. Altınok unutmasın ki o koltukta Muğlalı müzisyenler sayesinde oturmaktır" diye konuştu.
Öte yandan Çelebi, Muğla Valiliği bünyesindeki İl İnsan Hakları Kurulu'na, Recep Altınok'un Roman bandoculara ırk ayrımı yaptığı gerekçesiyle şikayet dilekçesi teslim etti. Altınok ise hakkındaki iddiaları yalandı.
AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden ise "Onlara karşı yapılan bu ayrımcılık, bize ağır geliyor ve kaldıramıyoruz. Birkaç yıl önce buna benzer olayı Fransa'da yapmıştı. Oraya gittiğimizde Romanlar'a karşı yaptığımız hizmetleri anlattık. Bunları dünyaya anlatırken kendi kentimde, ayrımcılık yapılıyor olması çok ağrımıza gitti. Konuyu Meclis İnsan Hakları Komisyonu'na taşıyacağım" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI