ERZİNCAN Belediyesi tarafından olası intihar ve kurtarma olaylarında kullanılmak üzere alınan atlama yatağının tanıtımı yapıldı. Belediye Başkanı AK Parti'li Yüksel Çakır’ın da bulunduğu tanıtımda atlama yatağına ilk atlayanlar itfaiye erleri oldu. 10 metre yükseklikten kendilerini boşluğa bırakan itfaiye erleri atlayışlarının ardından atlama yatağına tam not verdi.
Belediye tarafından 13 bin liraya alınan güvenli atlama yatağı Belediye Başkanı Yüksel Çakır’ın da katılımı ile basına tanıtıldı. 24 metrekare, 2.5 metre yüksekliğe sahip ilk şişirme 30, ikinci şişirme ise 70 saniyede gerçekleşen ve 21 metreye kadar yükseklikten can güvenliği sağlayan atlama yatağı hakkında bilgi verilmesinin ardından, itfaiye erleri ilk atlayışları gerçekleştirmek üzere itfaiye aracının merdivenine çıktı. 100 metreküp havayı muhafaza eden atlama yatağına 10 metre yükseklikten atlayış yapan itfaiye erleri, tam puan verdi.
Belediye Başkanı Yüksel Çakır, İtfaiye Müdürlüğü olarak bir yandan durumlara müdahale ederken bir yandan da donanım ve özellikle personelin bu konudaki yetişmişliğini artıracak eğitimleri devam ettirdiklerini belirtti. Çakır, "Bu kapsamda yeni almış olduğumuz bir teçhizatla güvenli hava yatağı ile yangın ve intihar vakaları gibi kurtarmayı gerektiren olaylarda güvenli müdahaleyi zorluyoruz. Ben bunun ilimiz için güzel bir gelişme olduğunu ifade edebilirim" diye konuştu.