BURSA’nın merkez Nilüfer Belediyesi, Cumhuriyetin ilan edilişinin 90'ıncı yıl dönümünde, 50 bin kişiye bez Atatürk posteri dağıtacak. Kutlamalar kapsamında, 5 bin 990 kişi ile yapılacak dev Atatürk portresi çalışmalarına ise başlandı. 
Merkez Nilüfer Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı, 'Duruyoruz, yürüyoruz, şarkılar söylüyoruz' sloganları ile kutlayacak. 28 Ekim’e kadar Nilüfer Kent Konseyi ve Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nde Bursalılara her yıl olduğu gibi 50 bin bez Atatürk posteri dağıtılacak. Geçtiğimiz yıl 10 Kasım’da fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün tarafından İzmir’de 2 bin 400 kişi ile gerçekleştirilen dev Atatürk portresini örnek alan Nilüfer Belediyesi İhsaniye Meydanı’nda 5 bin 990 kişi ile dünyanın en büyük Atatürk portresini çizmeye hazırlanıyor. Dev portrenin ardından geleneksel Cumhuriyet Yürüyüşü ve Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda Candan Erçetin konseri düzenlenecek.
CHP’li Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürümek istediklerini belirterek, Cumhuriyetin 90’ıncı yıl dönümünü unutulmaz bir eserle taçlandırmak istediklerini söyledi.