Yusuf ÇINAR/ÇORUM, () - ÇORUM’un Ortaköy İlçesi’nin Aşdağul Beldesi’nde yapılan ilk sayımlarda CHP’nin belediye başkan adayı 1 oy farkla Ak Partili adayı geride bırakıp seçimi kazandı. Ancak Ak Parti’nin itirazları sonrasında İlçe Seçim Kurulu, seçimi iptal ederek, 1 Haziran’da tekrarlanmasına karar verdi.
30 Mart Yerel Seçimleri'nde Ortaköy İlçesi’ndeki Aşdağul Beldesi’nde yapılan belediye başkanlığı seçiminde CHP’li belediye başkan adayı Dursun Uzunca 596, Ak Partili belediye başkan adayı Mehmet Çelik ise 595 oy aldı. Ancak Ak Parti oy sayımında, kullanımında ve sayımında hata bulunduğu gerekçesiyle İlçe Seçim Kurulu"na itirazda bulundu. Yapılan inceleme sonucunda, belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için hazırlanan oy pusulalarının bulunduğu zarflardan birinin içerisinden, bir mahallenin muhtar adayının oy pusulasının çıktığı, sandık kurulunun da söz konusu durum hakkında tutanak tanzim ettiği belirlendi. İtirazı değerlendiren kurul, geçersiz sayılan oyların hangi partiden düşüleceğinin tespit edilememesi üzerine belediye başkanlığı seçiminin iptal edilmesine karar verdi. İlçe Seçim Kurulu, belediye başkanlığı seçiminin 1 Haziran’da tekrarlanması kararırını aldı.
Ak Parti Ortaköy İlçe Başkanı Mustafa Uysal, "Bir zarfın içerisinden hem oy pusulası hem de muhtarlık kağıdı çıkmasına rağmen bu oyda geçerli sayılmıştır. Bu nedenle de yaptığımız itiraz başvurusu kabul edildi, seçimin tekrarı kararı çıktı" dedi.
CHP İl Başkanı Cengiz Atlas ise İlçe Seçim Kurulu'nun kararına tepki göstererek, "Alınan karar yerinde bir karar değil. Oy sayım işlemleri sırasında hiçbir itirazda bulunulmamış. Şimdi ise seçimin iptal edildiğini öğrendik. Tabii biz de ilçe seçim kurulunun bu kararı karşında haklı olarak seçim kazandığımızı bildirip, seçimlerin iptal edilmemesi yönünde başvurumuzu yapacağız" diye konuştu.

YÇ(MS/CK) (FOTOĞRAFLI)