DENİZLİ’de Eğitim- İş Sendikası üyesi beden eğitimi öğretmenleri, meslek liselerinde beden eğitimi dersinin kaldırılmasını eylem yaparak protesto etti. Düdük çalan öğretmenler AK Parti Hükümeti’ne de kırmızı kart gösterdi.
Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan eyleme, Eğitim-İş Sendikası üyesi yaklaşık 30 beden eğitimi öğretmeni katıldı. “AK Parti elini eğitimden çek”, “Sanat, spor, beden esirgenmez gençten” sloganları atan öğretmenler, meslek liselerinden beden eğitimi dersinin kaldırılmasını protesto etti. Düdük de çalan öğretmenler, AK Parti Hükümeti’ne de kırmızı kart gösterdi. Öğretmenler adına açıklama yapan Eğitiş-İş Sendikası Şube Başkanı Kadem Özbay, siyasi iktidarın müzik, resim, felsefe ve beden eğitimi dersleriyle derdinin bitmediğini öne sürerek, şunları söyledi:
“Eğitim yoluyla kendi mahafazakar hedeflerini hayata geçirmek isteyen iktidar hem gelecek nesillerimizi fiziksel ve psikososyal gelişme olanağından yoksun bırakmış, hem de binlerce beden eğitimi öğretmenini norm kadro fazlası haline getirmiştir. Milli eğitim sistemi yaz boz tahtası haline getirilmiştir. Haftada 2 saat de olsa beden eğitimi dersiyle meslek lisesi öğrencileri deşarj oluyor, sosyalleşiyor ve kendilerini fiziksel anlamda ifade edebiliyor. Milli eğitim sisteminde sporu, sanatı, felsefeyi ve Atatürkçülüğü çıkartarak sorgulamayan ve itaatkar bireyler yetiştirmeyi amaç edinenlere izin vermeyeceğiz.”
Beden eğitimi öğretmenler açıklamanın ardından olaysız dağıldı.