HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde, BDP ilçe örgütü, Cenevre-2 toplantısına Suriyeli Kürtlerin davet edilmemesini basın açıklaması ile protesto etti.
Basın açıklaması için Çukurca Belediye Başkanı Hıdır Demiroğlu, İlçe Başkanı Cumhur Erdemir ve partililer Çukurca BDP İlçe binası önünde toplandı. Cenevre 2 toplantısında Kürtlerin yer almamasını protesto eden grup adına konuşan BDP Çukurca Belediye Başkan Adayı Hilal Duman, yarın bütün dünyanın gözünün Cenevre'de olacağını ve Suriye'deki halkların siyasi geleceğinin yavaş yavaş şekilleneceğini belirterek şöyle konuştu:
"Suriye'deki Kürtlerin temsilcisi konumundaki PYD’nin Cenevre'ye davet edilmemesi anlamsız ve Suriye barışına katkı yapmaktan çok uzaktır. Suriye’nin sorununu ancak Suriye'deki aktörlerin, halkların temsilcilerinin katılımı ile çözülecek. Bu sorun bölgesel bir sorun olarak gün geçtikçe ağırlaşmaktadır. Kürtlerin, Cenevre 2'de kendi kaderlerini tayin etme hakkı olduğu, artık Kürtlerin statü kazanmasının zamanının geldiği bir dönemdir. Lozan'da Kürtleri paramparça eden, haklarını, statülerini yok sayan, kimlikleri ve varlıkları inkar eden bu zihniyetin tekrarına Kürtler müsaade etmeyecek."
Grup, açıklamanın ardından dağıldı.