'ACİL DEMOKRATİKLEŞMEYE İHTİYAÇ VAR'
HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İmralı dönüşü uydu aracılığı ile yayın yapan Sterk TV'nin yayınına telefonla bağlanarak gözlemlerini ve Abdullah Öcalan'ın görüşlerini anlattı. Önder, Öcalan'ın kendileri ile yaptığı görüşmede devam eden 'Çözüm süreci'nin ciddi bir aşamaya geldiğini belirterek bunun 'Sırat köprüsünün' üzerinde olduğunu  söylediğini dile getirdi. Sırrı Sürayya Önder, Öcalan'ın bütün olumsuzluklara rağmen barış iradesini sürdürme konusunda kararlı olduğunu aktardı.
Yaklaşık 3.5 saat görüştükleri Abdullah Öcalan'ın sağlığının yerinde olduğunu, kendisini zinde, dinç ve moralli gördüklerini ifade eden HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Sürayya Önder, "Sayın Öcalan öncelikle bu heyete yapılan müdahalenin son bulmasını ve bu şekilde düzenlenmesinin kıymetli bir gelişme olduğunu söyledi" dedi.
Abdullah Öcalan'ın barışa inanan ve bu amaçla seferber olan ve katkı sunanlara sonsuz teşekkürlerini bildirmelerini istediğini ifade eden Milletvekili Önder, Öcalan'ın şimdiye kadar atılan adımlar ve fedakarlıkların çoğunun tek yanlı geliştiğini, çözüm sürecinin  gelişmesi için acil olarak demokratikleşmeye gereksinim duyulduğunu söylediğini ifade ettiğini bildirdi. Sırrı Süreyya Önder, Abdullah Öcalan'ın sürecin gelişmesi için yasal dayanak ve altyapı ihtiyaç olduğunu vurgularken, "Sayın Öcalan; 'Süreç üzerinde oluşabilecek her türden komployu etkisiz kılmanın tek yolu acil demokratikleşmedir. Bunun en önemli ayaklarından birisi de sürecin en temel eksiği olan yasal dayanak ve altyapının biran önce oluşturulması olacaktır. Bütün demokrasi güçlerini bu doğrultuda katkı sunmaya çağırıyorum' dedi" diye konuştu.
Sırrı Süreyya Önder, kendisini ziyaret etmeye gelen 12'nci heyette BDP ve HDP'den temsilcilerin bulunmasından memnun olduğunu, çözüm sürecine olumlu etki yapması için bu görüşmelere gazeteci, akil adamlar, meclisteki diğer siyasi partilerin de dahil edilmesinin yararlı olacağını ifade ederken, "Seçim ve benzeri sebeplerle bu sürecin heba edilmemesini özellikle istiyorum" dediği belirtildi.

İhsan DÖRTKARDEŞ/ İSTANBUL, ()

İD (RT)