Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİ'de BDP'liler, bir aydan fazladır Mesken Dağında askeri operasyonlar ve yapılacak olan karakol inşaatına karşı çadırda sürdürdüğü eyleme destek amacıyla 19 Mayıs'ta kent merkezinde yapacağı yürüyüş için halka katılım çağrısı yaptı.
BDP Hakkari İl Örgütü tarafından, Mesken dağındaki  devam eden askeri operasyonlar ve yapılacak olan karakol inşaatına karşı 19 Mayıs'ta yapılacak yürüyüş için kent merkezindeki esnafa  Kürtçe ve Türkçe yazılı davetiyeler dağıtıldı.
Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, BDP Merkez ilçe eş başkanı Cevahir Kaçar ve beraberindeki bir grup BDP'li, kent merkezideki esnafa yürüyüşe katılmaları için bildiri dağıttı. Belediye Başkanı Hatipoğlu, Mesken dağındaki operasyonların son bulması için 19 Mayıs günü yapılacak olan yürüyüşe tüm halkın katılması çağrısında bulundu.
Dağıtılan Türkçe, Kürtçe yazılı davetiyelerde, "Bir aydan fazladır Mesken'de devam eden barış ve direniş nöbetine, halkın sayın Öcalan'ın başlattığı Demokratik Çözüm Sürecini sahiplenmesine rağmen buna operasyonlar ve karakollarla karşılık vermek isteyen AKP hükümetini protesto etmek için Valiliğe yürüyoruz.Tüm hakımızı Mesken'e karakol değil, işçilere sosyal güvence şiarıyla valiliğe yürümeye davet ediyoruz" denildi.


BD(FE/AAA) (FOTOĞRAFLI)