Turan KOYUNCU/SİİRT, () - BDP Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak, paralel yapı ve Ak Parti'nin nasıl el ele verip Paris'te 3 Kürt kadınını öldürdüklerini ve cinayete nasıl tezgahladıklarını bildiklerini ileri sürerek, "Şimdi onlar paralarını bölüşemediler, onun için hırsızlıkların kaseti çıkıyor. Ama, halkımıza nasıl zulüm ettiler, bu cinayetleri nasıl işlediler, bunun kasetleri çıkmıyor. Bunu da biz ortaya çıkaracağız" dedi.
BDP tarafından Siirt'te 8 Mart Dünya Kadınlar günü için düzenlenen etkinlik, Eruh yolu üzerindeki boş alanda yapıldı. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı etkinlikte konuşan BDP Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gültan Kışanak, hükümeti sert bir dille eleştirdi. Paris'te öldürülen 3 kadın PKK'lı ve Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının asıldığı etkinlikte konuşan Kışanak, 3 kadın PKK'lıyı kast ederek, "Bugünlere gelmemizi borçlu olduğumuz yoldaşlarımız aramızda yok. Burada sizlerin huzurunuzda kadın şehitlerimizi, yoldaşlarımızı saygıyla minnetle anıyorum" dedi. Paris'te üç kadının öldürülmesi ile kendilerine göz dağı verilmek istendiğini söyleyen Kışanak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"BİR GÜN PARİS'TEKİ CİNAYETLERİN KASETİ DE ÇIKACAK"
"Kürt kadınlarının özgürlük mücadelesini kimse korkutamaz, kimse sindiremez. Paris'teki katliamı işleyenlere buradan nalet okuyoruz, nalet olsun bu cinayeti işleyenlere. Ve diyoruz ki, hiç merak etmesinler bir gün onun da kaseti çıkacak. Biz, paralel yapı ve AKP'nin nasıl el ele verdiğini ve Paris cinayetini nasıl birlikte tezgahladıklarını çok iyi biliyoruz. Şimdi onlar paralarını bölüşemediler, onun için hırsızlıkların kaseti çıkıyor. Ama, halkımıza nasıl zulüm ettiler, bu cinayetleri nasıl işlediler bunun kasetleri çıkmıyor. Bunu da biz ortaya çıkaracağız. Kürt kadınları olarak Paris cinayetinin hesabını soracağız Başbakandan, MİT'ten, paralel yapıdan. Bunların her birinden bu cinayetlerin hesabını soracağız, fitil fitil burunlarından gelecek. Kimse Kürt kadınlarını güçsüz zannetmesin, kimse Kürt kadınları susacak, sineye çekecek zannetmesin. Bu cinayetlerin hesabını verecekler, bedelini ödeyecekler, bu konuda sizlere güveniyoruz."
BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, bir süreçten geçtiklerini, Kürt halkı kararını vererek artık geri dönüşü olamayan bir özgürlük yolculuğuna çıktığını da belirterek, "Biz bu seçimlerde halkımızın iradesini yerelde iktidar yapacağız. Kürdistan'ın dört bir yanında halkımız ayağa kalkmış, bu seçim çalışması değil, basit bir seçim çalışması değil. Bir halkın irade beyanıdır, bir halkın özgürlük beyanıdır, bir halkın kurtuluş yolundaki ısrarıdır, mücadelesidir" diye konuştu.
Kışanak'ın konuşmasından sonra etkinlik, konserler ile devam etti. 

TK(GG/AAA) (FOTOĞRAFLI)