ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA’nın Siverek İlçesi'nde, evden kaçan 14 yaşındaki bir kızın 4 kişinin tecavüzüne uğraması Büyükşehir Belediye Meclisi’nde BDP’li kadınlar tarafından dövizlerle kınandı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısı Belediye Başkanı Celalettin Güvenç başkanlığında yapıldı. Oturuma katılan BDP'li meclis üyesi kadınlar ise Siverek'te 14 yaşındaki Z.İ.'nin 4 kişinin tecavüze uğramasını protesto için yanlarında getirdikleri dövizleri açtı. Üzerinde; 'Tecavüze sessiz kalma, hadımlık cezasına evet’, ‘Erkek vuruyor, devlet koruyor’, ‘Tecavüze sessiz kalmak, tecavüze ortak olmaktır’ yazılı döviz taşıyan grup adına söz isteyen Meclis Üyesi Leyla Akçan, "Siverek’te 14 yaşındaki bir kız çocuğuna yönelik gerçekleşen tecavüz olayını bizler kınamak istiyoruz. Bunun için Siverek'te de açıklama yapacağız ve buradaki meclis üyelerinin bizleri desteklemesini istiyoruz" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ise tecavüz ve kadına yönelik şiddetin sona ermesini isteyerek, "Bunun da lafla değil, toplumsal gelişmeyle, demokrasinin gelişmesiyle ve ekonominin gelişmesiyle doğru orantılı olduğunu hepimizin bilmesi gerekir. Ama inşallah bu tür olaylar gündemden çıkar" diye konuştu.
Kadınların dövizli eyleminin ardından belediye meclisinde gündeme ilişkin görüşmeler yapıldı.
Z.İ.'ye tecavüz ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişi dün sevkedildiği mahkemece tutuklandı.

AL(HK/AAA) (FOTOĞRAFLI)