ANAYASA Mahkemesi'ne yaptıkları kişisel başvuru ile tahliye edilen BDP Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız, bugün seçim bölgeleri Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde binlerce kişi tarafından karşılandı.
Tutuklu bulundukları Diyarbakır'daki D ve E Tipi Cezaevlerinden dün tahliye edilen Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız, bu sabah Şırnak'a geldi. Öğle saatlerinde Cizre'ye ulaşan milletvekillerini aralarında BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ile bölgedeki belediye başkanlarının da bulunduğu kalabalık karşıladı. BDP'liler karşılamada 20 bin kişinin bulunduğunu, 15 kilometre araç kuyruğu oluştuğunu savundu.
Miting havasında geçen karşılamada, kalabalığa Kürtçe hitap eden Faysal Sarıyıldız, "Botan'dan Rojava'ya kadar bütün Kürt halkını, Rojava halkının direniş ruhuyla selamlarımı gönderiyorum. Serok Apo'nun bütün şervanlarını selamlıyorum. Zindanlardaki bütün yoldaşlarımıza selamlarımızı gönderiyorum" dedi. Sarıyıldız, Kürtlerin özgürlük mücadelesi ve fedai ruhunun başarıya ulaştığı görüşünü savunarak, "5 milletvekili cezaevinden çıktık ama bu sevinci yarım yaşıyoruz, çünkü geride binlerce arkadaşımızı bıraktık. Bize yönelik yapılan bu yaklaşımın çok samimi olmadığını biliyoruz" dedi.
İmralı'da çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan cezaevinden çıkmadan kendilerini özgür saymayacaklarını söyleyen Sarıyıldız, "Sayın Abdullah Öcalan'ın sağlık ve özgürlük koşulları uygun bir hale getirilmelidir. Demokratik bir siyasetin önü açılmalıdır. Eğer hükümet samimiyse bunları yerine getirir" diye konuştu.
Milletvekili Selma Irmak da konuşmasında, Kürt sorunun demokratik yollardan çözüme kavuşmadan kendilerini uykunun haram olduğunu söyledi. Kürtlerin mücadeleyi yükselttiğini kaydeden Irmak, "Bu seçimde, özellikle burada verilen bedellere layık olmak için seçimde canla, başla çalışıp, sistemi eli boş gönderelim" dedi.