BDP Muş Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Demir Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da kullandığı 'Kürdistan' sözünü değerlendirdi. Çelik, "Sayın Başbakan'ın telaffuz ettiği Kürdistan; onun atası olan Selçuklu'dan, Sultan Sancar'dan beri Kürdistan'dır. Hatta Türkler, Mezopotamya, Anadolu'ya gelmeden, hatta Afrika, Avrupa, Amerika'da yaşam yokken Kürdistan'da yaşam vardı, yaşam olacaktır" dedi.
BDP, Dicle Nehri çevresinde HES projesi yapılacağı iddiası üzerine projeyi protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Muş Milletvekili Demir Çelik, ilçe belediye başkanları, partililerle birlikte yaklaşık 400 kişi katıldı. Dağkapı Meydanı'nda toplanan protestocular 500 metre uzaklıktaki Diyarbakır Surları'nın olduğu bölgeye yürürken, Türkçe ve Kürtçe, 'Kürdistan'da doğa ve kültürel soykırıma geçit vermeyeceğiz', 'Tarihimize, kültürümüze doğamıza sahip çıkıyoruz' yazılı dövizler taşıdı.
BDP Milletvekili Demir Çelik, Dicle Nehri'nin milyarlarca yıllık geçmişe sahip olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Milyarlarca yıldır Dicle Nehri özgür akmıştır, özgür akarken, insanlığı da, doğayı da, çevreyi de besleyerek akmıştır, öyle de akacak. Mezopotamya coğrafyasına hayat, can, kan vermiştir. Bize düşen bu hayatı sonuna kadar, sonsuza kadar yaşatmaktır, dirilmektir."
Başbakan Erdoğan'ın, Diyarbakır'da 'Kürdistan' sözünü kullandığını hatırlatan Çelik, bu nedenle sevindiklerini anlatırken şöyle devam etti:
"Sayın Başbakan'ın telaffuz ettiği 'Kürdistan'; onun atası olan Selçuklu'dan, Sultan Sancar'dan beri Kürdistan'dır. Hatta Türkler, Mezopotamya'ya, Anadolu'ya gelmeden, hatta Afrika'da, Avrupa'da, Amerika'da yaşam yokken Kürdistan'da yaşam vardı, yaşam olacaktır. Biz Kürt ulusal ittifakında, Kürdistan halklarıyla kendi öz yönetimimizle Rojava'da yaptığımız gibi öz gücümüze dayalı olarak gerçekleştireceğiz. Size rağmen kendimizi de, kentimizi de yöneteceğiz."