BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Abdullah Öcalan'ın özgür olmadığı sürece özgür olmadıklarını söyledi. Binici, "Sayın Öcalan Kürdistan'ın Mandela'sıdır. O özgür olmadan hiç birimiz özgür değiliz. Öcalan şahsında hergün zulme uğruyoruz. Sayın Öcalan özgür olmadan bu topraklara barış gelmez. Çünkü özgür düşünemeyiz. Sözüm ona paralel devletten bahsediyorlar. Paralel devlet de, sizin de canınız cehenneme diyorum" dedi.
BDP Şanlıurfa İl Teşkilatı tarafından 'Öz Yönetimle Özgür Kimliğe' sloganıyla Şehitlik Çamlık Salonu’nda yemekli toplantı verildi. İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın yeni fotoğraflarının bulunduğu afişlerin asılı olduğu salondaki toplantıya BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, HDP PM Üyesi Ali Oruç ve partililer katıldı. Çatışmalarda ölen PKK'lılar için saygı duruşuyla başlayan programda ilk konuşmayı yapan HDP'li Oruç, "İbrahim'in yoldaşı, Eyyüp'ün dostu olmalıyız. Bugün Urfalılar İbrahim'e karşı sorumludur. Gücün değil, halkın yanında durmak bizim borcumuzdur. Aksi takdirde her anlamda zengin memleketimiz emperyalistlerin iştahını kabartacaktır. Esen bahar yeline karşı değil, o yele güç katmalıyız" dedi.
"ROBOSKİ KATLİAMININ BAŞ MİMARI ERDOĞAN’DIR"
BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde 2 yıl önce düzenlenen hava operasyonunda 34 kişinin ölümüyle ilgili "Roboski katliamın baş mimarı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu hesabı ondan sormadan geçemeyeceğiz. Eğer Türkiye’nin hangi köşesinde bu olaya benzer olay olsaydı; 24 saatte yakalarına yapışırdılar. Ama bu olay Türkiye Kürdistanı’nda Roboski’de olduğu için birbirlerinin açığını kapatıyorlar. Bu katliamın hesabını Erdoğan’dan soracağız. Uçaklara bombalama emrini veren Erdoğan'dır. Hesap vermiyor, ancak bu halk hesap soracaktır" diye konuştu.
"ÖCALAN KÜRDİSTAN'IN MANDELA'SIDIR"
Milletvekili Binici, İmralı'da ağır koşullar altında tutulan Abdullah Öcalan ile bu şartlarda müzakere yapılamayacağını savunurken şunları söyledi:
"Kürdistan'ın Mandela’sı; Sayın Öcalan halen tutukludur. O özgür olmadan hiç birimiz özgür değiliz. Öcalan şahsında her gün zulme uğruyoruz. 'Gelin' diyoruz Tayyip Erdoğan veya paralel devlet; 'Bu hesabı gelin Kürtler'e verin.' Öcalan; Türkiye’deki Kürt sorununu masada 1 saatte çözme iradesine sahiptir. Bu noktada talebimiz gayet insanidir. Bu talep gerçekleşmeyene kadar hepimiz tutukluyuz. Hepimiz hükümlüyüz. Hepimiz cezaevine ölümüne direneceğiz. Geçtiğimiz Nevruz kutlamasında Sayın Öcalan 2.5 milyon insana bir mesaj verdi. Sayın Öcalan’ın o mesajı sayesinde bugüne kadar çok şükür hiçbir cenaze olmadı. Biz yaşamımızı Sayın Öcalan’ın o mesajına borçluyuz. Sayın Öcalan olmadan, özgürleşmeden, bu topraklara kesinlikle özgürlükte gelmez. Özgür de düşünemeyiz."
Konuşmaların ardından AK Parti İl Genel Meclis üyeliğinden BDP'ye geçen Mahmut Yıldırım'a BDP rozeti takıldı.