Ferit ASLAN- Selim KAYA/DİYARBAKIR, () - BDP, siyasi parti ve belediyelerin ardından futbolda da eş başkanlık sistemine geçti. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un kongresinde eş başkanlıklara İhsan Avcı ile Amine Demir seçildi. Başkan Avcı, "Eşbaşkanlık sistemini uygulayarak kadının sporda da aktif yer alabileceği yeni bir bakış ve diğer takımlar açısından da modern bir ruh oluşturduk" dedi.
Spor Toto 2'inci Lig’de mücadele eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, gerçekleştirdiği kongresinde eş başkanlık sistemine geçti. Kulüp başkanlığına İhsan Avcı ve Amina Demir eş başkanlar olarak seçilirken, İhsan Avcı gelecek beklentileri ve eş başkanlık sistemi ile ilgili konuştu. Gerek sportif başarısı, gerekse altyapı açısından Diyarbakır kentini kimliğine, kendi değerlerine uygun temsil edebilecek, iddiaları güçlü, hedefleri güçlü bir takım olma oyununu oynayacaklarını söyleyen Avcı, "Futbol'da, profesyonel takımın gidebildiği yere kadar götürebilecek bir başarı hedefliyoruz. Mevcut takımımızı daha da güçlendirerek Kürdistan'ın takımı olma ruhunu ve misyonunu temsil edeceğiz" diye konuştu.
Külüp Başkanı İhsan Avcı, yapılan genel kurul ile bir ilki gerçekleştirerek, eril yaklaşımı yıktıklarını ve eşbaşkanlık sistemini uyguladıklarını söyledi. Avcı, "Bandan sonraki çalışmalarımızı eş başkan Amina Demir ile birlikte yürüteceğiz. Eşbaşkanlık sistemini uygulayarak kadının sporda da aktif yer alabileceği yeni bir bakış ve diğer takımlar açısından da modern bir ruh oluşturduk" dedi.
FOTOĞRAFLI