Behçet DALMAZ / HAKKARİ, () - HAKKARİ Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Hakkari Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Cölemerg Öğrenci Derneği'nin (CÖDER) organize ettiği '8 mart Dünya Kadınlar günü' etkinliğine katılarak, gençlerle birlikte veda halayını çekti.
Hakkari Üniversitesi bünyesinde kurulan Cöder tarafından '8 Mart Dünya Kadınlar günü' etkinlikleri kapmasında Çölemerik MYO'nun bitişiğindeki boş alanda etkinlik düzenlendi. 30 Mart yerel seçimleriyle birlikte görev süresi dolacak olan Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ve beraberindeki BDP'liler etkinliğe katılarak halay çekti. 
Yerel sanatçıların seslendiği Kürtçe şarkılar eşliğinde öğrencilerle birlikte veda halayını çeken Başkan Bedirhanoğlu'na öğrenciler de sevgi gösterisinde bulundu.
Burada bir konuşma yapan Başkan Bedirhanoğlu, Kürtlerin özgürlük mücadelesinin gençlerle başladığını belirterek şöyle konuştu:
"Bu mücadele gençlikle sonuca gidecektir. Buna içten ve canı gönülden inanıyoruz. Burada Hakkari Üniversitesi öğrencilerinin düzenlemiş olduğu şenlikte bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Bütün gençlerimizi kucaklıyoruz, gözlerinden öpüyorum. En üstün başarıların onlar için olmasını diliyorum. Sizler geleceğimiz olmak üzere herşeye layıksınız. Hizmetin, her imkanın size sunulması gerektiğine inanıyorum. Hakkari'ye hizmet etme şerefine layık olduğum için kendimi sonsuz derecede mutlu hissediyorum. Burdan gönül rahatlığıyla bu görevden ayrılacağımı sizin huzurunuzda söylemek istiyorum."
İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİYLE VEDALAŞTI
Öğrencilerin şöleninden sonra Hakkari il Genel Meclis üyelerini İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğindeki Meclis toplantısında ziyaret ederek vedalaşan Başkan Bedirhanoğlu, görev süreci boyunca kendisine destek veren İl Genel Meclis üyelerine teşekkür etti.
Veda ziyaretinde duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Korkmaz da, Belediye Başkanı Bedirhanoğlu'nun Hakkari'ye bir çok hizmetlerde bulunduğunu söyledi. 
BD(FE/COŞ) (FOTOĞRAFLI)