BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, İmralı Adası'nda çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan için yeni bir kampanya başlatmanın hazırlığında olduklarını belirterek, "Afrin kantonlarını kutluyoruz. Sıra artık İmralı'daki özgürlüktedir. Önümüzde 2014 seçimi var. Bu seçim bizim için bir belediye seçimi değil" dedi.
BDP'nin Batman'da seçim bürosunun açılışına Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Şırnak Milletvekili Selma Irmak da katıldı. Toplanan kalabalığı hitap eden Ata, Kürtçe başladığı konuşmasını Türkçe sürdürüp, Abdullah Öcalan için yeni bir kampanya başlatmanın hazırlığında olduklarını söyledi. Ata, şöyle dedi:
"Afrin kantonlarını kutluyoruz. Sıra artık İmralı'daki özgürlüktedir. Önümüzde 2014 seçimi var. Bu seçim bizim için bir belediye seçimi değil. Çünkü belediyeler zaten halkın elinde. AK Parti, 'Ak belediyecilik yapıyoruz' diyor. Bir insanın kendisine akım' demesi yetmiyor. Ayakkabı kutuları Ak mı, pak mı? Kim ak mı, pak mı, halk diyecek. TIR'larla kamyonlar dolusu silah gönderiyorlar, kimse kendilerine hesap sormasın diye kendilerine yönelik yasa çıkarıyorlar. Çıkarılan yasaların içinin boşluğuna bakın. Bu halk demokrasi paketinin içinin ne kadar boş olduğunu görüyor. Kendi yasalarını çıkarıyorlar, demokratikleşme paketini ise rafa kaldırıyorlar. Halkın beklentilerini rafa kaldıranlara biz de sandıkta gerekli cevabı vereceğiz. Bu siyasi soykırım projesi AK Parti'nin değil mi? Batman Belediye Başkanı cezaevinde. Orhan Doğan Eğitime Destek Projesi'ni kim kapattı ? Bunlar gençler için proje değil miydi ? Biz bunları unutmayız. Daha düne kadar Batman'ın sokaklarında tazyikli su ve biber gazı kadınlara sıkılmadı mı ? Bu iktidarın en büyük projeleri kendilerini aklamadır. Neymiş efendim AK Parti cemaatin mağduruymuş. Çalacaksın, çırpacaksın sonra mağdurum diyeceksin. Geçti o günler."
BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, Kürtçe yaptığı konuşmasında cezaevinde yıllarca bugüne kavuşmanın hasretini yaşadığını söyledi. Irmak, "Amed ve zindanlardan Batmanlılara selam getirdim. Tüm zindanlardan sizlere selam getiriyorum. 5 yıl zor geçti. Dört duvar arasındaydım ama hiçbir zaman mücadelemizden ödün vermedik. Alnımız dikti. Binlerce siyasetçi zindanlara kafile kafile getirildi. Bu anlayışla AK Parti'yi görün artık. Cezaevinde 5 parlamenter değil, 6 parlamenterdik. Halen Hatip Dicle cezaevinde. Kürtlerin iradesi olan Öcalan özgürlüğüne kavuşana dek mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.
AA(GG/AK)(FOTOĞRAFLI)