BDP'nin kadın kotası uyguladığı Hakkari'de 5 aday adayı arasında yapılan ön seçim sonucunda Dilek Hatipoğlu 308 oy ile belediye başkan adayı seçildi.
Kadın adayın gösterileceği Hakkari'de 841 delegeden 672 delege sandık başına geçerek 5 kadın aday için oy kullandı. Oylamada 9 oy geçersız sayılırken, 5 aday adayı arasında 308 oy alan Dilek Hatipoğlu Hakkari Belediye Başkan adayı seçildi. Oylama sonucunda diğer aday adayları en çok oyu alan Hatipoğlu'nu kutladı. Seçim ardından partililer  müzik eşliğinde halay çekti. BDP'li Belediye Başkan adayı Hatipoğlu, ön seçimde büyük emek sarf eden Komisyon üyeleri ve oy kullanan delegelere teşekkür etti. Hatipoğlu, şöye dedi:
"Ben de ezilen, sömürülen, ekonomik, akademik, demokratik tüm hakları gasp edilen bir halkın kadın bireyi olarak yöre halkının ve Hakkari Belediyesi'nin sorunlarının bilincinde olup bu sorunların üstesinden geleceğim inancıyla Belediye Başkan adayı için başvurmuş bulunmaktayım. Bu göreve layık görülürsem kentimizin sosyal ve siyasal sorunları çözülmesi hususunda bir takım projeleri gerçekleştirmeyi hedeflemekteyim. Öncelikle projelerin hayata geçirilmesine engel olan zihniyet ve anlayışta bir değişimin olması gerekmektedir. Bu temelde birincisi Belediye'de hizip ve grup anlayışına yer vermeyeceğim. İkincisi çıkarcı, ahbap- çavuşla yapılan anlayışlara 'Dur' diyeceğim. Sosyal hayatta faaliyet gösteren sivil toplum örgütleriyle koordineli bir şekilde ilişki içinde olacağım. Gelir ve giderleri şeffaf bir şekilde halkın bilgisine sunacağım. Kentimizin en elzem sorunu olan altyapı, su ve kanalizasyon sorununa çözüm getireceğim. Ayrıca kadın projelerini hayata geçirilmesi için ayrı bir bütçe oluşturacağım. Gençlere yönelik projeler, semt pazarlarını kuracağım. Özgürlük mücadelesinde şehit olan aileler, tutuklu aileler ve köyleri yakılıp yıkılan vatandaşlara maddi manevi destek sağlamak temelinde çalışma başlacağım."
Dilek Hatipoğlu ,1975 yılında Muş'un Varto ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Adana'da tamamladı. İşletme Fakültesi mezunu olan Hatipoğlu, 2 çocuk annesi.