Aziz ÖNAL/BİNGÖL, ()- BARIŞ Ve Demokrasi Partisi (BDP) Bingöl İl Başkanlığı yöneticileri, geçtiğimiz Cuma günü Alperen Ocakları üyeleri ile yaşanan gerginliğin ardından, bugün Bingöl Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulundu.

Geçtiğimiz Cuma günü Bingöl'e gelen aralarında Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzel ile birlikte Bingöl Şehit Aileleri, Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) üyelerinin buradan, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne gitmelerine izin verilmedi. Kent merkezine dönen topluluk içerisinden bazıları BDP İl binasını taşlayarak hasara yolaçtı. Grup şehir turu atarken de BDP'lilerle gerginlik yaşandı.

Bir polisin yaralandığı olayın ardından bugün BDP il binasının önünde toplanan kalabalık bir grup, saldırıyı kınamak için Bingöl Adliyesi önüne kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Aralarında Hakların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ve Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da bulunduğu grup, adliye önünde bir süre oturma eylemi yaptı.

Burada konuşan BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever, saldırının önceden bilindiğini, saldırı öncesi önlem aldıklarını belirterek, "Partimize dönük saldırı gerçekleştirilmek istenmiştir. Bizler de Barış ve Demokrasi Partisi olarak bu provokatif saldırılara yabancı değiliz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da misliyle karşılık vereceğimizi belirtmek istiyoruz" dedi.

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan da, saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, "Bizim talebimiz bu saldırıyı gerçekleştirenlerin biran önce yargı önüne çıkarılması, bunun hukuki takibatının yapılmasıdır" diye konuştu.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ise "Bingöl’de faşist, çeteci unsurlar tarafından partimize karşı bir saldırı gerçekleşmiştir. Biz bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu saldırı özelikle buradaki yetkililerin gözü önünde; göstere göstere 'geliyorum' diyerek, gerçekleşen bir saldırıydı. Silahla partimiz hedeflenerek, göz göre göre polislerin arasında, bu silahlı saldırı gerçekleşiyorsa bunun en başta sorumlusu ve hesap vermesi gereken de, buradaki emniyet müdürlüğü ve valiliktir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI