AĞRI’nın Doğubayazıt İlçesi'nde BDP'liler nevruzu Ağrı Dağı eteklerinde kutladı. Yüzleri kapalı üzerlerinde 'KCK Asayiş' yazılı  kişilerin arama yaptığı etkinlikte konuşan BDP'li Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, "Bugün Ağrı Dağı'nda diyoruz ki hayali Kürdistan, hayal değildir" dedi.
BDP öncülüğünde Doğubayazıt'ın Güngören Köyü yakınlarında Ağrı Dağı eteklerinde yapılan kutlamaya BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz ile çok sayıda kişi katıldı. Dün öğle saatlerinde başlayan ve akşama kadar devam eden kutlamalar sırasında 'KCK Asayiş' olarak nitelendirilen yüzleri kapalı bir grup etkinliğe katılanları üst aramasından geçirdi. İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan posterleri ile KCK ve PKK'yı simgeleyen flamalarının asılı olduğu alanda BDP'liler söylenen Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti. Havai fişek gösterisinin yapıldığı alanda sık sık Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı.
Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, konuşmasında nevruzun Kürtler ve Ortadoğu halkı için yeniden diriliş ve özgürlük bayramı olduğunu söyledi. Korkmaz, şöyle konuştu:
"Nevruzun bizler için büyük bir önemi var. Bizleri yok sayıp, asimile etmeye çalıştılar. Ağrı Dağı isyanını kanlı bir şekilde bastırdıklarında gazetelerin manşetleri 'Hayali Kürdistan Ağrı Dağı’na gömüldü' diyorlardı. Bugün Ağrı Dağı'nda diyoruz ki; 'Hayali Kürdistan, hayal değildir.' Kürdistan burada, Kürt halkı da vardır."

Yİ(KS/İD) (FOTOĞRAFLI)