BDP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Eşref Mehmetoğlu, Hakkari Meskan ve Diyarbakır Lice'de yapılan gösteri ve yol kapatmaları direniş olarak değerlendirerek, "Ortaya konulan direniş çözüm sürecinde devlet cephesinin atmadığı adımlara yönelik bir öfkedir" dedi.
BDP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Eşref Mehmetoğlu, parti binası önünde düzenlediği basın toplantısında bölgede yaşanan olaylar ve çocuklarının dağa götürüldüğünü söyleyen ailelerin oturma eylemlerini değerlendirdi. Mehmetoğlu, bir yıldır süren çatışmasızlık sürecinde AK Parti hükümetinin, çözümün, barışın ve demokratik yapılanmanın gereklerini yerine getirmediğini iddia etti. Kürt halkı olarak süreç bozulmasın kaygısıyla önceleri bu politikaların doğru olmadığı ve sürece hizmet etmediğine dair yaklaşımlarını, basın açıklamaları ve uyarılarla dile getirdiklerini söyleyen Mehmetoğlu, şöyle konuştu:
"Ancak, iktidar, savaşı tahkim edici politika ve uygulamalarını ısrarla sürdürmüştür. Hükümetin bu politikalarındaki ısrarları karşısında halkımız, inisiyatifini kullanarak, Meskan, Silvan, Kanireş ve Lice’de tavrını açık ve net bir biçimde ortaya koymuştur. Halkımızın gösterdiği bu direniş tavrı sadece karakollara karşı yapılan eylemler olarak değerlendirmek eksiktir ve yetersiz bir değerlendirme olur. Meskan ve Lice’de ortaya konan direniş çözüm sürecinde devlet cephesinin atmadığı adımlara yönelik bir öfkedir. Bu öfke ve tepki sınırlı tutulmasına gayret gösterilmiştir. Halk tepkisini daha üst boyutlarda göstermek istemektedir. Halkımızın sürecin önünü açmayan yaklaşımlara karşı tepkisinin yüksek olduğunu biliyoruz. Tüm kamuoyu emin olmalıdır ki, tatmin edici adımlar atılmadığı sürece bu onurlu direniş tüm Kürdistan’da yansımasını bulacaktır. Artık bu halkın söylemlerden ziyade somut adımlara itibar edeceğinden hiç kimsenin kuşkusu olmasın."
BDP İl Başkan Yardımcısı Mehmetoğlu, çocukların dağa götürüldüğünü belirterek eylem yapan ailelere de değinerek, "Herkes biliyor ki, çocukları veya gençleri dağa kimsenin zorla çıkaramayacağına halkımız ve tüm kamuoyu şahit olmuştur. Eğer bu çocuklar ve gençler dağa gitmişse emin olsunlar ki, onların yürüttüğü inkar ve imha operasyonlarından kaynaklıdır. Son zamanlarda özel harp dairesi tarafından kirli oyunlarla devreye sokulan dağa gitmiş kişilerin aileleriyle partimiz hedef haline getirilmiştir" diye konuştu.

BB(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)