DİYARBAKIR'da bulunan Atatürk Stadyumu'nun yıkılıp yerine AVM yapılacak projeye tepki gösteren BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak, stadyumun AVM'ye dönüştürülmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Kışanak, "Biz şunun sözünü veriyoruz; Seçimden hemen sonra buraya sandık koyacağız. Halkımızla birlikte bunun referandumunu yapacağız, fizibiletisini kamuoyu yoklamasını yapacağız" dedi.
Diyarbakır kent merkezinde bulunan Atatürk Stadyumu'nun yakılıp başka yere yeni bir stat yapılması ve eski stadın bulunduğu bölgede AVM yapılacağı projesine kentteki birçok sivil toplum örgütü tepki gösterdi. Stadyum önünde yapılan protesto eylemine BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak da katıldı. Stadyumun alışveriş merkezine dönüştürülmesini kalkınma ve yatırım amaçlı olmadığını belirten Gülten Kışanak, "Bu; talan, rantçılıktır. Bu bir hırsızlık operasyonun başlangıcıdır" dedi.
Kışanak, kentin varlık ve değerlerini çarçur edecek planlara asla izin vermeyeceklerini belirterek, şöyle konuştu:
"Yerel yönetimlerin halkın inisiyatifinde olması gereken birçok yetkiyi Çevrecilik ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ eliyle gasp ediyorlar. Belediyeye, Diyarbakır'a, gençlerimize sormadan 'Nasıl yalan ederiz?' diye bir plan yaptılar. bu planı Amed (Diyarbakır'ı kast ediyor) halkı ve spor sevdalıları olarak bozmaya kararlıyız. Buradan soruyoruz; Bu planı kimin için yaptınız? Havuza buradan ne kadar para girecek? Sonra o havuza o paraları kime nasıl dağıttınız? Acaba kim sizi dinlediği zaman açığa çıkacak. Bu plan, rant ve talan içerisinde Bilal'in payı ne kadar? Kısıklı'daki villalara ne kadar gidecek? Bunları  burası talan edildikten sonra kaç yıl sonra hasbel kader öğrenmek istemiyoruz. Buna izin vermeyeceğiz. Amed'in değerlerini talan edip Kısıklı'daki villaranız da çuvallara dolduramazsınız. Bilal'e peşkeş çekemezsiniz. Buna izin vermeyeceğiz. Amed'in bütün dinamikleri, halkı, bu talan, yağmaya, rantçılığa karşı yek vücut olacak. Bu talanı durduracaktır. Bu stat Amed'in tarihinin bir parçasıdır. Burada spor yapanlar, spora gönül veren, bu stada ter döken, anıları olanlar var. Halkımız hep beraber karar verecek, ihtiyacı beklentisi neyse yerel yönetimler olarak bunu hayata geçirmek için halkımızın emrinde olacağız. Ankara gibi talancı, rantçılar gibi halkımızın önüne hazır projeler koymuyoruz. Halkımızla birlikte karar vereceğiz. Onlar karar verecek, biz yapacağız. Şimdiye kadar bize gelen öneriler buranın şehir stadı olarak kalması amatör spor müsabakası olarak açılması genç, kadın, çocukların gelip burada sporlarını yapmaları ve sağlıklı bir yaşamı hayata geçirmeleri yönündedir."
Kışanak, seçimden hemen sonra stadyum konusunda referandum yapacaklarını kentin ihtiyacını, halkın tercihini göz önüne alarak hareket edeceklerini bildirirken, "Bugün stat, yarın Hevsel Bahçeleri için bu kentte AKP tarafından talan edilmek istenen bütün değer ve varlıklarımıza ilişkin her gün ayakta olacağız" dedi.

CA,SS(GG/İD) (FOTOĞRAFLI)