BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak, Diyarbakır'da uygulamaya koymayı hedefledikleri 154 projeyi tanıttı. Kışanak, 'Kent parlamentosu' oluşturularak  belediye meclis üyeleri ile sivil toplum örgütleriyle birlikte hareket edileceğini söyledi.
BDP adayı Gültan Kışanak, seçimi kazandığı takdirde 'Başkan Vekili' olması beklenen  Fırat Anlı ile birlikte yerel hizmetlerde hayata geçirmeyi planladıkları projeleri tanıttı. Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'ndaki toplantıya ilçe belediye başkan adayları ile partililer katıldı. Fırat Anlı birlikte sahneye çıkan Gültan Kışanak, salondakileri Kürtçe selamladıktan sonra 154 projeyi tanıttı. Ana dilde eğitim, farklı dillerde yerel ve kültürel hizmetler, ulaşım, tarım, kadın, çocuk ve gençlere yönelik projeleri anlatan Kışanak, ana dilde eğitim alanında birçok yenilikler yapacaklarını belirtti. Kışanak, eğitim kültürel alanda özellikle çocukların düşüncelerinin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, her semtte kendi çocuk kreşlerini oluşturacaklarını söyledi.
BDP'nin hazırladığı Diyarbakır projeleri arasında 5 yıl içinde hafif raylı sistemi hayata geçirmenin yanında, çok katlı otopark, bisiklet yolları, gerekirse halka bisiklet dağıtımı, kent meydanlarında ağaçlandırma, tarım ve hayvancılık alanındra faaliyetler yer aldı.
KENT PARLAMENTOSU
Ana dilde eğitim, farklı dil ve lehçelerde yerel ve kamusal hizmetlerin de yer aldığı projelerde, gençlere yönelik sosyal faaliyetlerin yanı sıra bilim ve teknoloji alanında faaliyetler ve bu faaliyetler arasında astronomi ve gözlem merkezi, kurulmasının planlandığı ifade edildi. Ayrıca kadın merkezlerinin çoğaltılması ve kadın sığınma evlerinin sayısının arttırılması, gelir durumuna göre kadınların ulaşım imkanları kolaylaştırılması ve mor kart üyeliği verilmesi hedefleniyor. Projede, kent parlamentosu oluşturularak parlementoda belediye meclis üyeleri ile STK'lar birlikte hareket edilmesi planlandı.

CA,SS(GG/İD) (FOTOĞRAFLI)