BİTLİS’te Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından nevruz kutlaması yapıldı.
BDP tarafından organize edilen nevruz kutlaması Gökmeydanı Alanı'nda yapıldı. Nevruz kutlamasına BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, BDP Bitlis İl Başkanı M.Can Demir ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Zenderlioğlu, yaptığı konuşmada 'Baharın gelişini kutlamak' için bir araya geldiklerini belirterek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Öcalan ile ilgili kararına değinerek şöyle konuştu:
"Abdullah Öcalan’a yapılan haksızlıkları AİHM’de gördü. Onlar bile Kürt halkına zulüm yapıldığını söylüyor. Bundan 1 yıl önce Abdullah Öcalan’ın başlattığı 'Çözüm sürecinde' artık bu halk müzakere bekliyor. Bu halk seçimlerde iradesini sandığa yansıtmak istiyor. Yine sırça köşklerinde bu halkın rahatını bozmak isteyenler var. Bugüne kadar verdikleri sözleri yerine getirmediklerini bu halk çok iyi bilmektedir. Bizler 30 Mart’ta bunlara gereken cevabı en iyi şekilde vereceğiz. Onlara fırsat vermeden çalışacağız. Bugünkü coşkumuzu kaybetmeden 30 Mart günü hep birlikte bayram yapacağız."
Yapılan konuşmaların ardından Zenderlioğlu ve partililer tarafından nevruz ateşi yakıldı. Halayların çekildiği program yerel sanatçıların verdiği konserle sona erdi.

ÖÇ(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)