BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde yaptığı açıklamada, 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleme kararını tarafsız olacağına inandıkları için aldıklarını açıkladı.
Cumhurbaşkanından öncelikli beklentilerini sıralayan Ahmet Gürhan, eski Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu ve onunla birlikte hayatını kaybedenlerin hukukuna sahip çıkacak, hadisenin tüm yönleriyle aydınlatılmasını ve sorumlularının hukukun önüne çıkartılarak hak ettikleri cezayı almalarını sonuna kadar takip edecek bir Cumhurbaşkanı istediklerini ifade etti.
"ERDOĞAN VE İHSANOĞLU İLE GÖRÜŞTÜK"
Kendilerini BBP Genel Merkez binasında ziyaret eden Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayip Erdoğan ve Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'na taleplerini açık bir şekilde ifade ettiklerinin altını çizen BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, "Destekleyeceğimiz aday konusunda aldığımız bu kararda şehit liderimiz, büyük dava adamı Muhsin Yazıcıoğlu'nun şehadet sürecinin onca delil ve şüpheye rağmen aydınlatılmaması ve şaibelerin bir kenarda duruyor olması birinci derecede etkili oldu. Kılı kırk yararcasına bir çalışma gerçekleştirdik. 'A ya da B partisinin değil tüm siyasi partilerin ve halkın tamamının adayıyım' diyen tarafsız olacağını ve herkesi kucaklayacağını net bir şekilde ifade eden uzlaşma kültürünü özümseyen ve bunu geçmişinde uygulayabilmiş Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yetkili kurullarımızın yapmış olduğu istişareler neticesinde büyük çoğunlukla desteklenmesi hususu karara bağlandı" diye konuştu.
"ALDIĞIMIZ KARAR DEMOKRATİK BİR TERCİHTİR"
BBP Genel Merkezi olarak tüm kurullarına danışarak karar aldıklarını vurgulayan Ahmet Gürhan, "Aldığımız karar demokratik bir tercihtir. Demokrasiye inanan herkesin ve her kesimin bunu böyle algılamasını ve değerlendirmesini ümit ediyoruz. Bu demokratik tercihimize demokratik bir tavırla saygı duyulmasını bekliyoruz. Herkesi ve herkesimi bu kararımızı itibarsızlaştıracak ya da etkisizleştirecek davranışlardan uzak durmaya davet ediyoruz. Eksik de olsa Cumhurbaşkanını halkın seçmesini en doğru seçim sistemi olarak gördüğümüzü bir kere daha ifade ediyoruz. Bu büyük Türk milleti kimi tercih edip Cumhurbaşkanı seçerse o bizim ve büyük Türk milletinin Cumhurbaşkanı olacaktır" dedi.

FOTOĞRAF