ANKARA () - BAZI bakanlıklara ve kurumlara yapılan atama kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. En çok Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda görevden alma yaşandı. Bu bakanlık bünyesinde görevden alınan il müdürü sayısı 14 oldu.

Resmi Gazete'de yayımlanan görevden alma ve atamalar şu şekilde:



AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI

Kilis Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şafak Aydın'ın ve Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sefer Buğrul'un, Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım'ın, Düzce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ruhi Çokan'ın, Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erhan Güngör'ün, Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Çitil'in, Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Afife Taş'ın, Kars Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Akın Oktay'ın, Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Karadeli'nin, Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt'un, Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Yurt'un, Bartın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Orhan Külekçi'nin, Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ünal Öncül, Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulbaki Aydın'ın başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınması kararlaştırıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın açık bulunan Müşavirliği'ne Elçin Şahal, atandı. Dışişleri Bakanlığı'nın açık bulunan Amerika Genel Müdür Yardımcılığı'na, Tahsin Timur Söylemez'in atanması uygun görüldü. Dışişleri Bakanlığı'nın açık bulunan Dış Politika Danışma Kurulu Üyeliğine, Büyükelçi Selim Küneralp atandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın açık bulunan Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü Orta Anadolu III. (Kızılcahamam) Bölge Müdürlüğü'ne Sedat Toraman, atandı.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Gaziantep Bölge Müdürü Alaattin Akyüz'ün, Bakanlık Müşaviri Bekir Alper Büyükarslan'ın, Bakanlık Müşaviri Nuri Demirci'nin, Bakanlık Müşaviri Atilla Ferah'ın başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınması uygun görüldü.

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cevdet Soyak'ın başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınması kararlaştırıldı.

Kalkınma Bakanlığı'nın açık bulunan Bakanlık Müşavirliğine Ferruh Tığlı, atandı.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Bakanlık Müşaviri İsmail Salman'ın başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınması uygun görüldü.Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açık bulunan Tanıtma Genel Müdür Yardımcılığına, Ahmet Ali Temurci atandı.

Devlet Arşivleri Genel Müdür Yardımcılığı'na, Durali Gürağaç atandı.

Başbakanlığın açık bulunan Strateji Geliştirme Başkanlığı'na, Mehmet Abdulhalim Türkkanı getirildi. Başbakanlığın açık bulunan Bilgi İşlem Başkanlığı'na ise Alpaslan Kesici'nin atanması uygun görüldü.