CUMHURİYET Halk Parti (CHP) eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 30 Mart’taki yerel seçimlerin Türkiye’nin önünü açacak olması nedeniyle önemli olduğunu söyledi.
Açılışlara katılmak için Balıkesir’e giden Deniz Baykal, İzmir-Manisa Karayolu üzerindeki Süreyya Piknik Alanı’nın önünde Toplumsal Dayanışma Derneği üyeleri tarafından karşılandı. Burada durup, bir süre mola veren Baykal, Dernek Başkanı Hamza Kopal ve kendisini karşılamayan gelen 100 kişilik grupla tek tek tokalaştı. Önümüzdeki yerel seçimlerin Türkiye için önemli olduğunu belirten Baykal, “Çünkü önümüzdeki yerel seçim Türkiye’nin önünü açacaktır. Elimizden geldiği kadar seçimde yarışacak arkadaşlarımızın yanında bulunmaya, seçim bürolarının açılışlarına katılmaya gayret gösteriyoruz. Manisa’da bu seçimde CHP’nin iyi bir başarı elde edeceğine inanıyorum. İzmir, Aydın, Muğla’da başlayan değişimin önümüzdeki yerel seçimden sonra CHP’nin büyükşehiri kazanmasıyla Manisa’da da başlayacağına inanıyorum” dedi.
Manisa’ya gelmeyi düşündüğünü de belirten Baykal, CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’e seçim sürecinde başarı da diledi. Baykal kısa açıklamasını ardından kendisini karşılamaya gelen partililerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra yolculuğuna devam etti.