IRAK Bölgesel Kürt Yönetimi'nin Kürdistan Parlamenterler Birliği üyelerinden oluşan bir heyet Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti. Heyet sözcüsü Ferhat Avni, Kürt halkının haklarını kazanması için çaba sarfedilmesi gerektiğini belirtirken, Baydemir, Kürtlerin ittifakının Ortadoğu'da barışın teminatı olacağını söyledi. 
Diyarbakır'a gelen Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ndeki Kürdistan Parlamenterler Birliği Başkanı Necat Yasin ve üyeler Xelil İbrahim ve Ferhat Avni’den oluşan heyet Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i makamında ziyaret etti. Baydemir, konuklarını Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Kayapınar Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Dağ, Sur Belediyesi Başkan Yardımcısı Nakşi Sayar, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Eşref Güler ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Belediye Meclis Üyesi Derya Tamriş ile birlikte karşıladı.
Ziyaretlerinin sebebinin uluslararası arenada Kürt sorununun çözümüne katkıda bulunmak olduğunu ifade eden heyet başkanı Ferhat Avni, "Kürt halkının haklarını kazanması konusunda çaba sarf edilmesi gerekiyor. Erbil'de dört parçada ve diasporada yaşayan Kürt parlamenterlerinin de içerisinde bulunduğu bir parlamenterler meclisi kurmak istediklerini de kurmak istiyoruz" dedi. Irak Bölgesel Kürt Hükümeti yetkilileri ile Suriye'nin kuzeyindeki (Rojava) Demokratik Birlik Partisi (PYD)'nin bir araya getirilip toplantı yapmaları konusunda gösterdiği çabadan dolayı Baydemir'e teşekkür eden Avni, "Rojava (batı) ile Başur’daki (güney) Kürt kardeşlerimizi bir araya getirme çabanızı takdir ettiğimizi sizinle paylaşmak istedik" diye konuştu.
Belediye Başkanı Osman Baydemir de kendilerini Diyarbakır'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu girişimlerini çok önemsediğini söyledi. Baydemir, "Kürtlerin ittifakı Ortadoğu'da barışın teminatı olacaktır" dedi.
KÜRDİSTAN KONFERANSI İÇİN GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ
Kürdistan Parlamenterler Birliği üyeleri daha sonra Sur Belediyesi'ne ziyarette bulundu. Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'tan belediye'nin çalışmaları hakkında bilgi alan heyet, yapılması planlanan ancak sürekli ertelenen Kürdistan Konferansı ve ulusal birlik hakkında da görüş alışverişinde bulundu.