TÖREN DÜZENLENDİ
Bayburt’ta meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 37 yaşındaki Doktor İlkay Sitti ile 16 yaşındaki Kıvanç Gençosmanoğlu ve 8 yaşındaki Ceyda İskender için Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği önünde tören düzenlendi. Törene Trabzon Vali Yardımcısı Abdurrahman Koçoğlu, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Tabip Odası Başkanı Yakup Aslan ile kazada hayatını kaybedenlerin arkadaşları ve yakınları katıldı. Kıvanç Gençosmanoğlu’nun Trabzon’da özel bir hastanede doktor olan babası Kırhan Gençosmanoğlu, meslektaşlarının desteğiyle ayakta dururken gözyaşlarını tutamadı.
Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doktor Abdullah Cantürk, Beyin Cerrahı İlkay Sitti’nin kaybından derin üzüntü duyduklarını belirterek, “Hem doktor arkadaşımıza, hem de hayatını kaybeden yavrularımıza rahmet diliyorum” dedi. Trabzon Tabip Odası Başkanı Yakup Aslan ve Vali Yardımcısı Abdurrahman Koçoğlu’nun konuşmalarının ardından dua edildi.
Ailesi İzmir’de oturan ve bekar olan Dr. İlkay Sitti’nin cenazesinin yarın sabah İzmir’e gönderileceği belirtildi. Bu arada kazada hayatını kaybeden 8 yaşındaki Ceyda İskender’in kazada yaralanan doktor annesi Serap İskender’in tedavisine ise Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam edildiği belirtildi.
Kaza yapan otobüste, yolcuların yanısıra kayak tatili için Samsun ve Trabzon’dan Kars’a giden doktorlar ve ailelerinin oluşturduğu yaklaşık 16 kişilik kafilenin de yer aldığı öğrenildi.