Cihan KAYA/ORTACA (Muğla), () - MUĞLA’nın Ortaca İlçesi’nde belediye, bayat ekmeklerin çöpe gitmesi yerine sokak hayvanlarının beslenmesinde kullanılması için belli noktalara bayat ekmek toplama konteynerleri yerleştirdi.
Hayvan Dostları Derneği (HAYDOST) Ortaca Şubesi’nin de destek verdiği proje, Cuhmuriyet Meydanı’ndaki basın toplantısıyla duyuruldu. Toplantıda konuşan Ortaca Belediye Başkanı CHP’li Hasan Karaçelik, “Yıllardır hayalimizde olan bir işi bugün hayata geçirmiş bulunuyoruz. Ülkemizde, istatistiklere göre, günlük 10 milyon ekmek çöpe gitmektedir. Bunun bir şekilde ekonomiye kazandırılması veya işe yaramayanlarının da sokak hayvanlarına verilmesi için başlattığımız kampanyayı bugün hayata geçirdik. Bu konuda bize gerçekten çok ciddi desteği olan fırıncı arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu konuda bizi teşfik eden hayvan barınağı sorumlusu Türkan Dağdelen ve duyarlı vatandaşlarımıza da şimdiden teşekkür ediyorum. Ortaca artık ekmeğini israf etmeyecek, ekmeğini ekonomiye kazandıracak. Sokak hayvanlarını bayat ekmeklerle doyuracağız” dedi.
Ekmek toplama işleminin gönüllülüğe dayalı bir iş olduğunu da belirten Başkan Karaçelik, “Evlerimizde işe yaramayan ve bayatlayan ekmekleri vatandaşların bayat ekmek konteynerlerine atmak için göstereceği duyarlılığa güveniyorum. Bu konuda öğrencilerimiz daha duyarlı, onun için bayat ekmek konteynerlerimizin birçoğunu şimdilik okul önlerine koyacağız” diye konuştu.
HAYDOST Ortaca Şube Başkanı Türkan Dağdelen de projeye destek veren ve hayata geçirenlere teşekkür edip, “Can dostları aç kalmayacak” dedi.
Proje kapsamında ilk olarak 50 konteynerin, okullar, siteler ve halkın yoğun olduğu cadde ve sokaklara yerleştireceği bildirildi.

CK(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)