Arif ARSLAN/BATMAN, () - SURİYE'deki iç savaştan kaçarak Batman'a yerleşen Suriyeliler için, AFAD ve Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından moral gecesi düzenlendi.
Türkiye'deki 7 barınma merkezi dışında, Batman'a yerleşen yaklaşık 24 bin Suriyeli sığınmacıya, savaşın izlerini unutturmak amacıyla, AFAD ve Batman Kültür Turizm Müdürlükleri ortak bir moral gecesi düzenlendi. Kültür Merkezi Konferans salonundaki geceye İl Müftüsü Hasan Çağlar, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Aydın Ekinci, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, Eğitim- Bir Sen Şube Başkanı Şafii Özperk, bazı sivil toplum örgütleri temsilcileri ile Suriyeli ailelerinin katıldığı moral gecesine, Suriyeli sığınmacılar, büyük ilgi gösterdi.
Suriyeli sığınmacıların 3 yılı aşkın bir süreden beri Batman'da yaşadığını belirten AFAD Müdürü Fevzi Bakır, "Suriyeli ailelerin Batman'da üç eğitim yuvası var. Bir de yabancı tanıtım kartı verilen sığınmacılara maddi yardım imkanı da tanınıyor. Suriyeli ailelere hem moral, hem de eğitim gören çocuklarını motive etmek için düzenlenen gece umduğumuzun üzerinde geçti" dedi.
Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili İhsan Aslanlı da düzenledikleri moral gecesinde sahneyi tamamen Suriye folklorü ve tiyatro oyunlarının sergilendiğini ifade ederek, "Batman'da yaşayan Suriyeliler'den ilk etapta 400 aileyi çocukları ile birlikte konuk ettik. Sahneyi de Suriyeliler'e bıraktık. Suriyeli öğrencilerin halk oyunları ve Kürtçe şarkıları görülmeye değerdi. Orman dostu tiyatro sahnesi ise mükemmeldi. Üç ayrı tiyatro sahneleyen Suriyeli gençlerin sergiledikleri oyun büyük ilgi gördü. Önümüzdeki günlerde de AFAD ile birlikte Suriyeli konuklarımıza bir dizi etkinlik daha yapacağız. Suriyeli ailelerinin de morale ihtiyacı var. Batman'da düzenlediğimiz etkinlikte Suriyeli konuklarımızın yüzünü az da güldürebildiysek ne mutlu bize" diye konuştu.

AA(GG/SS) (FOTOĞRAFLI)