BATMAN Üniversitesi'ne bağlı Meslek Yüksek Okulu bahçesinde, bir su samuru bulundu. Kent merkezinden 3 kilometre uzaklıktaki Batman Çayı'ndan çıktığı tahmin edilen su samuru, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü görevlileri tarafından tekrar nehire bırakıldı.
Batman Çayı'ndan şehir merkezine kadar gelen su samuru, görenler arasında heyecan yarattı. Hafta sonu Batman Üniversitesi'ne bağlı Sağlık Meslek Yüksek Okulu bahçesindeki güvenlik kulübesine gelen su samurunu fark eden özel güvenlik görevlileri ve bazı öğrenciler, durumu Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'ne bildirdi. Okul bahçesine gelen ekipler, güçlükle su samurunu zaptetmeyi başardı. Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'ne bağlı görevliler, daha sonra Samanyolu Köyü yakınından geçen Batman Çayı'na götürdüğü su samurunu doğal yaşam alanına bıraktı.
Batman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı öğretim görevlisi Yrd.Doç.Dr. Servet Ulutürk, su samurlarının yaşadığı suların temiz olduğunun göstergesi olduğunu söyledi. Yrd.Doç.Dr. "Su samuru yaşadıkları ortamda da suların temiz olduğuna dair bir gösterge olarak bilinir. Samurlar kirli suda yaşamaz. Daha önce Van Çatak'ta da su samuruna rastlandı. Batman'ın Sason Çayı'nda da su samuru bulunduğuna dair bilgiler var. Su samurlarının bulunması Batman akarsularının temiz olduğunu gösteriyor" diye konuştu.
Daha önce Batman'ın Gercüş İlçesi'nde de çizgili sırtlana da rastlandığını hatırlatan Yrd.Doç.Dr. Ulutürk, "Doğanın çöpçüsü olarak bilinen çizgili sırtlanlar da Batman'ın kırsalında yaşamlarını sürdürüyor. Çevremizdeki doğal yaşamda bir çok yabani canlının yaşadığını biliyoruz. Bundan sonra yeni yabani canlılarla karışlaşabiliriz" dedi.