BATMAN Valiliği,, Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilmesinin yıl dönümü nedeniyle çıkan olaylarda bir gencin gözünü kaybetmesinden büyük üzüntü duyulduğunu açıkladı.
Batman Valiliği, kentte dün çıkan olaylarla ilgili yazılı açıklama yaptı.Açıklamada, sabah saatlerinde il merkezinin muhtelif yerlerinde toplanan gruplar tarafından lastik yakma ve barikat kurmak sureti ile yol kesme girişimlerinde bulunduğu, ayrıca emniyet güçlerine karşı taş, molotof kokteyli, el yapımı patlayıcı ve havai fişek kullanılarak saldırılar yapıldığı belirtildi. Daha sonra söz konusu grupların Belediye önünde toplanarak, çoğu yüzü kapalı çocuk ve gençlerden oluşan yaklaşık 1500 kişilik grubin Sanat Sokağı’na doğru yürüyüşe geçtiği belirtilen Valilik açıklamasında şöyle denildi:
"Bildirimde bulunulmamasına rağmen bu yürüyüşe emniyet güçlerince başlangıçta müdahalede bulunulmamıştır. Yürüyüşün biteceği Sanat Sokağı ayrımına 70- 80 metre kala grubun önünde hareket eden ve ellerinde sopa ve taş bulunan yüzleri puşu ile kapatılmış şahıslarca yürüyüşü takip etmekte olan sivil emniyet güçlerine ve kaldırımda bulunan vatandaşlara yönelik taşlı sopalı fiili saldırı yapılması üzerine güvenlik güçlerince gruba müdahale edilmiştir. Muhtelif noktalarda taşlama yaşandığı esnada, Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan Sanat Sokağı girişinde grup basın açıklaması yapmıştır."  
'ELDEKİ BİLGİLERE GÖRE POLİS YAPMADI'
Basın açıklamasından sonra grup dağılırken, mahallelerde lastik yakma ve barikat kurma suretiyle eylemler ve eylemlere müdahale eden görevlilere taş, molotof kokteyli, el yapımı patlayıcı ve havai fişekli saldırılar devam ettiği belirtilen Batman Valiliği açıklamasında şöyle devam etildi:
"Olaylar aralıklarla saat 17.00’ye kadar devam etmiştir. Olaylar sırasında, Ömer Erkmen (18) isimli bir genç yaralanarak hastaneye götürülmüş, ardından Diyarbakır’a sevk edilmiştir. Tüm tıbbi müdahalelere rağmen maalesef Ömer Erkmen isimli gencimizin bir gözünü kaybettiği bilgisi alınmıştır. Bu yaralanmanın polis tarafından yapıldığına ilişkin ortaya atılan iddialar, eldeki bilgilere göre gerçeği yansıtmamaktadır. Ancak sağlıklı bilgi, gerekli inceleme ve doktor raporlarına göre ortaya çıkacaktır. Ayrıca, olaylarda bazı polis memurları ve vatandaşlar atılan taşlardan yaralanmış, bazı işyerleri ile vatandaş ve polis araçlarına göstericiler tarafından zarar verilmiştir."
'SORUŞTURMA TİTİZLİKLE SÜRÜYOR'
Açıklamada, yaşanan olaylarla ilgi olarak Valilikçe gerekli inceleme ve soruşturmaların titizlikle ve tüm boyutlarıyla sürdürüldüğü de ifade edilerek şöyle denildi:
"İlimizdeki huzur ve barış ortamını bozmaya yönelik hiç bir girişime taviz verilmemesi temel prensibimizdir. Yaşanan olaylarda bir gencimizin gözünü kaybetmiş olması ise en büyük üzüntümüzdür. Bu vesileyle yaralanan polislerimize, vatandaşlarımıza, işyerleri ve araçları zarar gören esnafımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bu yaşananların son olmasını temenni ediyoruz." 
AA(GG/COŞ)