Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, yargının kendisine güven duyması için yargı bağımsızlığının hiçbir şekilde zedelenmemesi gerektiğini söyledi.
Valilik önündeki Atatürk Anıtı'nda Adli Yıl açılış törenine Belediye Başkanı CHP’li Muharrem Akdemir, hakim ve savcılar, avukatlar ile adliye personeli katıldı. Törende konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, her şeyin bir sınırı olduğunu, sağlam bir demokrasinin sınırının tarafsız, bağımsız ve adil yargı tarafından çizildiğini söyledi. Özbakır, "Bundan dolayıdır ki yargıyı zedelemek aslında demokrasinin bir ayağını kırmak demektir" dedi.
Demokratik hukuk devleti bilincinin ülkenin her kesimine aşılanmasının adalete güveni en üst düzeye çıkaracağını vurgulayan Özbakır, şöyle dedi:
"Kuvvetler ayrılığı ilkesinin doğal sonucu ve demokratik hukuk devletinin vazgeçilmez temel öğelerinden olan yargı bağımsızlığı ilkesi önemlidir. Yargıçların tarafsız kararlar alabilmesi adil yargılanma hakkının sağlanabilmesi için yargı bağımsızlığının sağlam temeller altına alınması gerekmektedir. Çünkü insanların saygı duyabilmesi için ilk önce yargının kendisine güven duyması gerekmektedir. Yargının kendisine güven duyması için de yargı bağımsızlığının hiçbir şekilde zedelenmemesi gerekmektedir. Bugünlerde yargı teşkilatı bunun mücadelesi içerisindedir, başarılı olacağımıza yürekten inanıyorum."

FOTOĞRAFLI