SAMSUN'da gerçekleşen '2014 Yılında Uygulanacak Programlı Teftişlerin Tanıtım Toplantısı'nda konuşan İş Teftiş Ankara Grup Başkanlığı Başmüfettişi Bekir Satılmış, "Bundan 3 yıl öncesine kadar teftişi haber vermek ya da teftiş tanıtım toplantısı yapmak en iyimser şekli ile abes kabul edilirdi" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından Samsun'da '2014 Yılında Uygulanacak Programlı Teftişlerin Tanıtım Toplantısı' yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde yapılan toplantıya Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, İş Teftiş Ankara Grup Başkanlığı Başmüfettişi Bekir Satılmış, İş Teftiş Ankara Grup Başkan Yardımcısı Ergün Göktaş, İş Teftiş Ankara Grup Başkan Yardımcısı Serdar Akın, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve davetliler katıldı. Tanıtım toplantısında konuşan İş Teftiş Ankara Grup Başkanlığı Başmüfettişi Bekir Satılmış, "Bir aydan bu yana Karadeniz'de 2014 yılında uygulayacağımız denetimlerin tanıtımını yapmış olmamıza rağmen sonucunu bu toplantı ile alıyoruz. Esas olan insandır. Toplantının önemli bir bölümünü mali müşavir arkadaşlarımızın takip ettiğini görüyorum. Belki akıllarına gelebilir. Bundan 3 yıl öncesine kadar teftişi haber vermek ya da teftiş tanıtım toplantısı yapmak en iyimser şekli ile abes kabul edilirdi" dedi.
34 yıllık müfettiş olduğunu ifade eden Bekir Satılmış, "Sahada olduğum dönem içerisinde 'bire bir işverene görünmeden baskın yapmak şekli ile nasıl denetim yaparız'ın peşinde koştuk. Bakanlığın bakış açısı böyleydi. Biz müfettişler de böyle düşünüyorduk. Bu günlerde ise yeni bir anlayış biçimine döndük. Biz artık insan olarak insanı öne çıkarmak peşindeyiz. Bunun adını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da koysanız, bayındırlık da deseniz, imar da deseniz insanı öne çıkarmak mecbur olmuştur. Çünkü dünya insana göre yaratılmış. Biz artık baskın yerine, 'Gelin oturup, sorunları birlikte tartışalımın' peşindeyiz. Bunun için de kurumumla iftihar ediyorum" diye konuştu.
Toplantı, İş Teftiş Ankara Grup Başkanlığı Başmüfettişi Bekir Satılmış'ın sunumu ve soru cevap bölümünün ardından sona erdi.